Vagány vegavagdaltak

Nem kell többet irigykedve nézned a családtagjaidat, ahogy csodás, forró fasírtokat eszegetnek. Ha vegetáriánus vagy, akkor sem kell lemaradnod, hiszen szuper vagdaltakat készíthetsz zöldségekből is!

Húspogácsa szójából

A legismertebb húspótló a szója, nem csoda, hogy a legtöbb vegetáriánus fasírt is belőle készül. A tökéletes eredmény érdekében a szójagranulátumot tejbe vagy vízbe kell áztatni, és bőségesen fűszerezni! Szójafasírtot úgy is süthetsz, ha a hagyományos húspogácsa-hozzávalókat használod, de fel is turbózhatod zöldségekkel vagy gombával is!

Apropó gomba…

A gomba kiváló fehérjeforrás, ami a vegetáriánusok számára igazán jó hír. A számtalan ehető gombafajtából készíthetsz levest, salátát, kiránthatod, és köretnek sem utolsó. A felsorolásból nem maradhat ki a fasírt sem!

{ GALÉRIA = title:Gomb%C3%A1b%C3%B3l%20fas%C3%ADrt!, 3,1,2,4,5 }

Fasírtkavalkád zöldségekből

Vegetáriánusnak lenni azért jó, mert fantasztikus zöldségek várnak rád a piacon és a zöldségesben! És ha már bevásároltál a különböző idényterményekből, egy friss saláta mellé forró vegavagdaltat prezentálhatsz ebédre vagy vacsorára, sőt egészséges vendégváró falatnak is. Akár répát, akár cukkinit, akár (kel)káposztát választasz, fincsi fasírt lesz belőle, de a tél hüvelyes sztárjaiból, babból, zöld, sárga, csicsergő csicseriborsóból vagy lencséből is görgethetsz „húspogácsát”.

Zöldségfasírtokat itt találsz >>

Még több vegafasírtért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek