Nosalty Logó

Juhtúrós cukkinifasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bejja
Juhtúrós cukkinifasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2144 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 537 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4056.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8119 micro
Összesen 2144 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, magházát - ha öreg - kivesszük, lereszeljük, sózzuk, majd a levét kicsavarjuk.
  2. A hajdinát megpirítjuk, és fedő alatt sós vízben puhára pároljuk.
  3. Összekeverjük az összetevőket, és bepanírozzuk.
  4. Fél ujjnyi "vastag" olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 20543
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kapros-juhtúrós tökfasírt cukkinis változata, kapor nélkül, hajdinával "bolondítva". Ez is az Ikreim kedvence! Mitöbb! Még a pumi-kutyánk is nyalja a száját utána! :-)

Hozzászólások

witch

Ugy latom megint fasirt lesz a menun. Koszi a receptet, nagyon jol hangzik!

Bejja

Kedves Witch! Remélem, ízlett! :-)

Törölt felhasználó

Hajdinát helyettesíthetem valamivel?Vagy ha kihagyom mib?l rakjak többet?Köszi a választ!

Bejja

Kedves Frizu! A hajdinát kihagyhatod bel?le, akkor áztatott kenyeret rakj hozzá, vagy tejben áztatott zabpelyhet. Bár, szerintem, ha egyszer kipróbálod hajdinával, legközelebb is azzal készíted. Csak el?tte pirítsd meg cseppet és úgy párold meg, kb. 10-15 perc. Húspótlásnak is kit?n? a hajdina. Jó f?z?cskézést!

Törölt felhasználó

Többször készítettem már, imádom:) köszi a receptet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.