Ez legyen a vacsora, ha „nincs otthon semmi”

Hányszor érezzük azt, hogy sem kedvünk, sem időnk nincs kitalálni, mi legyen a vacsora, nem is igazán dúskálunk a hozzávalókban, de leszaladni a boltba már nincs idő. Valójában egy csomó finomságot összedobhatunk még ilyenkor is – a legtöbb egyszerű, gyors és laktató ételhez nem is kell két-három hozzávalónál több.

Úgy érzed, üres a hűtő és a kamra, vagy legalábbis ötleted sincs, hogy mit lehetne összehozni abból az unalmasnak tűnő kevés hozzávalóból, ami a konyhában árválkodik? Mielőtt rendelésre adnád a fejed, próbálj ki párat az alábbi ötletekből, a Buzzfeed gyűjtésében épp az ilyen alkalmakra adnak remek tippeket.

A töltött krumpli szinte mindig elérhető megoldás

Ha tészta van, minden van

Olaszos

Ha nem is mindennap, de heti szinten érdemes beilleszteni a repertoárba a könnyen és gyorsan összedobható, pár hozzávalós tésztákat, legyenek ezek olaszosak vagy épp ázsiaiak. Ha az olasz vonalra mennénk rá, akkor sincs veszve semmi, ha nincs otthon friss zöldség vagy paradicsomszósz, hogy valamilyen egyszerű sugót összedobjunk, elég ha valamilyen kemény, olasz típusú sajt és jófajta olívaolaj van otthon, és máris kész az olaszok legegyszerűbb és legfinomabb fogása: a cacio e peppe.

Ha a sajt mellé még akad egy tojás és valamilyen füstölt hús is a hűtőben, akkor semmi sem állíthat meg minket abban, hogy összedobjunk egy carbonarát.

Ázsiai

Ha pedig inkább fűszeresebb, ázsiai ízre vágyunk, de nincsenek friss zöldségek, szószok és fűszerek, sőt még ázsiai tészta sem otthon, nem szentségtörés zúzott fokhagymával, szójaszósszal és valamilyen semleges olajjal összeforgatni mondjuk a spagettit vagy metélttésztát. Ne aggódjunk, nem tör ránk az ízlésrendőrség, ez most egy gyors és laktató tészta, nem több és nem kevesebb.

Olvasztott sajt minden mennyiségben

Mi az az étel, amit még a válogatós gyerekek is általában örömmel fogyasztanak? Naná, hogy a melegszendvics, ami készülhet májkrémes alappal, vajas, sonkás vagy épp szalámis változatban, sőt, ha árválkodik egy-két gomba a hűtőben, miért ne kerülhetne bele egy melegszendvicsbe? A lényeg minden esetben a sok és olvadós sajt.

Ha pedig szeretnénk kipróbálni valami igazán különlegeset, akkor a kenyeret kenjük meg mogyoróvajjal és csípős chiliszósszal, valamint tegyünk rá egy szelet keménytojást.

Az egészre kerülhet még sok-sok sajt, és mehet így a sütőbe, de megsüthetjük szendvicsnek is a paninisütőbe. Isteni, ázsiai és laktató fogás lesz belőle pár perc alatt.

A másik étel, amiben remekül működik az olvadós sajt, a mexikói quesadilla, azaz a két tortillalap közé tett és összesütött sajt és tetszőleges hozzávalók keveréke. A tortillába kerülhet kukorica, bab, sonka, sült gomba, saláta vagy bármilyen zöld, sőt konzerv tonhal és majonéz is. Szintén tíz perc alatt kész, és végtelenféleképp variálható finomság.

Krumpli és barátai

Sokan vagyunk, akik a legkedvesebb gyerekkori vacsorák között emlegetik a héjában sült krumplit vajjal és friss zöldségekkel, finom meleg teával kísérve – ez az egyszerű és olcsó megoldás bármikor működik, főleg télen, ha pedig egy kicsit összetettebb fogásra vágyunk, készítsünk töltött sült krumplit. A héjában, alufóliában megsütött krumplira/ba kerülhet sajt, sonka, bacon, de akár egy egyszerű pestós öntet is.

Pizza helyett pita

Ha nincs időnk és energiánk házi pizzát csinálni, akkor sem kell a mirelit változatok után nyúlni, vagy rendelni. Vegyünk egyszerű és ma már mindenhol kapható pitakenyeret, és kerüljön erre a pizzaszósz és sajt, és minden jó, amit csak a pizzára szeretünk tenni – ízében ez van a legközelebb a pizzához, hiszen mégsem melegszendvics készül, mégis alig van vele munka.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Az alábbi konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk