Ezzel a trükkel sokkal gyorsabban hámozhatod meg a krumplit

Ha te is utálsz krumplit hámozni, akkor a mai Napi Tippünk neked szól! Ezzel a két eszközzel meggyorsíthatod a folyamatot.

A krumplipucolás nem éppen a legkedveltebb konyhai tevékenység. Hiába a különböző eszközök, akkor is nagyon időigényes feladat, még akkor is, ha valaki rendkívül gyorsan forgatja a kést vagy a hámozót.

Ezzel a trükkel sokkal gyorsabban hámozhatod meg a krumplit

Egy séf a TikTokon bemutatta, hogyan tudsz két eszköz segítségével pillanatok alatt megszabadítani egy krumplit a héjától. A trükk nagyon egyszerű, hiszen csupán egy hámozóra és egy villára van szükséged a krumplipucolós trükkhöz.

Szúrd bele a villát a krumpliba, majd gyors mozdulatokkal, a zöldséget forgatva, hámozd le a héját.

@thatdudecancook Best potato hack ever #potato #kitchenhacks #cookingtips #cooking #learnontiktok ♬ original sound - Sonny Hurrell

Ez a trükk nemcsak a folyamatot gyorsítja meg, de megkímélheted a kezedet az esetleges vágásoktól is, illetve nem is leszel piszkos. A trükk akkor működik igazán, ha közepes és nagyméretű krumpliknál veted be.

Ha minél előbb ki szeretnéd próbálni ezt a trükköt, mutatunk néhány receptet:

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek