Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres héjában sült burgonya

Fűszeres héjában sült burgonya
Fűszeres héjában sült burgonya
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a gyerek miatt nem túl sok köret jöhet szóba, de ez az ízesítés még neki is tetszik.

hozzávalók / 3 adag

  • 60 dkg közepes méretű sütni való burgonya
  • 2 ek olaj
  • 1 púpozott tk himalája só
  • frissen őrölt tarka bors ízlés szerint
  • 1 tk durvára őrölt koriandermag
  • 1 tk durvára őrölt római kömény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, szárazra törüljük, 2-3 részre vágjuk.
  2. A cikkeket 2 ek olajjal meglocsoljuk.
  3. Rászórjuk a fűszereket, majd alufóliával lefedjük.
  4. 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen 20 percre, fóliával fedve, majd a fóliát levéve további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Tálalásnál megszórjuk petrezselyem vagy koriander levéllel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 99 611
elküldve: 5
receptkönyvben: 242
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres sült krumpli, római köményes sült krumpli, tepsis krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-05-04 17:17

Én főztem elő, csak fólia alatt pároltam, az elég volt neki. Persze ma már annyiféle krumpli van, mind máshogy működik. Legközelebb párold így és ellenőrizd, hogy megfelelően megpuhult-e.

ozikat
ozikat Sat, 2013-05-04 12:07

lehet, hogy nem ártott volna egy kicsit előfőznöm, mert nem igazán akar ez megpuhulni ennyi idő alatt, pedig parázs krumpliból csináltam és vékonyra vágtam.? nem baj , majd legközelebb.