Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres, héjában sült burgonya

Fűszeres, héjában sült burgonya
Fűszeres, héjában sült burgonya
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a gyerek miatt nem túl sok köret jöhet szóba, de ez az ízesítés még neki is tetszik.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, szárazra törüljük, 2-3 részre vágjuk.
  2. A cikkeket 2 ek olajjal meglocsoljuk.
  3. Rászórjuk a fűszereket, majd alufóliával lefedjük.
  4. 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen 20 percre, fóliával fedve, majd a fóliát levéve további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Tálalásnál megszórjuk petrezselyem- vagy korianderlevéllel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 107 102
elküldve: 5
receptkönyvben: 251
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres sült krumpli, római köményes sült krumpli, tepsis krumpli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-05-04 17:17

Én főztem elő, csak fólia alatt pároltam, az elég volt neki. Persze ma már annyiféle krumpli van, mind máshogy működik. Legközelebb párold így és ellenőrizd, hogy megfelelően megpuhult-e.

ozikat
ozikat Sat, 2013-05-04 12:07

lehet, hogy nem ártott volna egy kicsit előfőznöm, mert nem igazán akar ez megpuhulni ennyi idő alatt, pedig parázs krumpliból csináltam és vékonyra vágtam.? nem baj , majd legközelebb.

165
burgonya 60 dkg
olívaolaj 2 ek
himalája só 1 tk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
koriandermag 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 tk