Meglepő zöldségtől lehet kevésbé savas a paradicsomszósz

Nem, nem cukorral, vagy legalábbis nem abban a formában, amire először gondolnál. Napi Tippünkben megmutatjuk, milyen meglepő alapanyagot használnak az olaszok a szószok savtalanításához.

A TikTokon rengeteg időt el lehet tölteni a videók görgetésével teljesen feleslegesen, de nagyon sokat is lehet tanulni közben, például a mi kedvenc témánkról, a gasztronómiáról. Így kaptunk remek tippet például a tökéletes muffinhoz, de a paradicsomos-fetás tésztát is készítünk időről időre. Most pedig újabb hasznos tudásra tehettünk szert: az olaszok bizony nem szórakoznak cukorral, ha a szószok savasságának csökkentéséről van szó, ők bizony répát tesznek bele!

@thepasinis

Another episode of Alessio in the Kitchen 🤌

♬ original sound - Jessi & Alessio

A @thepasinis TikTok-csatorna egy amerikai-olasz házaspárhoz tartozik, akik remekül bemutatják a két ország gasztronómiája közötti különbségeket. Egyik legutóbbi videójukban a már említett savtalanítás volt a téma. Az amerikai feleség azonnal a cukorral kezd, majd a szódabikarbónával is próbálkozik, de az olasz férjnek egyik sem felel meg, ő ugyanis egy darab répával oldja meg a dolgot.

Elmondása szerint a folyamat úgy néz ki, hogy beleteszi a répát, megfőzi a szószt, majd a végén kiveszi a répát, és kész.

Azért a kommentszekcióban többen megjegyezték, hogy a répában cukor van, így lényegében a folyamat alapja ugyanaz. Mégis, valószínűleg előnyösebb répát használni, amit aztán ki is vesz az ember a szószból, mint sima fehér cukorból egy nagy kanállal belezuttyantani a paradicsomszószba.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai trükköket is lesd el tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek