Így áztasd a babokat gyorsan, ha nincs rá egy fél napod

Ugyan a különböző babkonzervek nagy könnyebbséget jelentenek a konyhában, vannak olyan ételek, amelyeket csak száraz hüvelyesből tudunk megfőzni. Az ehhez szükséges áztatás pedig rengeteg idő, kivéve, ha a Napi Tipp segítségével felgyorsítjuk a folyamatot.

A bab áztatása több ételnél is elengedhetetlen lépés: főleg a hosszú főzési idővel készülő receptek esetében ajánlott bevetni, ugyanis az előzetes vízfürdő segít előkészíteni az apró szemeket. Jellemzően az ilyen fogásokban (pl. sólet, babfőzelék, hagyományos chilis bab, bableves, stb.) nem cserélhetjük a száraz hüvelyest konzervre, ugyanis az teljesen szétesne a főzés során. Éppen ezért a bab áztatását sem úszhatjuk meg. Persze, ha sietünk, vagy elfeledkeztünk előző este vízbe tenni a szemeket, bevethetünk egy gyorsító trükköt, amivel egy órára rövidíthetjük a hosszas folyamatot.

Nézd meg a galériában, mi a teendő:

Csodás receptek csodás hüvelyesekkel:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai trükköket is vesd be:

Címlapról ajánljuk

További cikkek