Top 9 gyümölcsös fánk farsangra

Nem csak szalagos fánkot készíthetünk a farsangi mulatságra. Jöjjön most gyümölcsös ihletésű fánkösszeállításunk!

A hónap végén kezdődik a nagyböjt, úgyhogy nemsokára benne vagyunk a "farsangfarkában", a farsang utolsó pár napjában, a karneválok, nagy mulatságok időszakában. Ha addigra már a fülünkön jön ki a sok szalagos és csörögefánk, készítsünk a családnak gyümölcsös fánkokat. Rejtsünk almát a párnás tésztába. Töltsünk vagy keverjünk túrót a tésztába, adjunk mellé barackbefőttet vagy lekvárt. A fahéj és szilva összeállítás is csábítóan hangzik. A narancsos ízvilág pedig igazán különlegessé teheti a fánkvariációk sorát!

 1. 1.

  10 perces almafánk

 2. 2.

  Almás túrófánk

 3. 3.

  Citromos túróval töltött fánk

 4. 4.

  Ananászos-rizses fánk

 5. 5.

  Fánk fahéjas szilvalekvárral

 6. 6.

  Frissen sült mazsolás tarkedli -Tarkedli 2.

 7. 7.

  Fánk konyakos-gyümölcsös öntettel

 8. 8.

  Fánkcsillag házi narancslekvárral

 9. 9.

  Barack

Olvastad már?

Legjobb olajbansütési praktikáink

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.