r
Nosalty Logó

Fánkcsillag házi narancslekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Fánkcsillag házi narancslekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4960 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    285 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    308.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.2 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    856 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 4960 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük el a narancslekvárt: a narancs felét hámozzuk meg, daraboljuk fel, a másik felét kockázzuk fel héjastól. Tegyük fazékba, öntsük rá a cukrot, és kezdjük el főzni. Mikor már levet engedett, botmixerrel pürésítsük, majd főzzünk sűrű lekvárt belőle (kis lángon, gyakran keverjük, kb. 1-1,5 óra). Mikor kész, hűtsük ki.
  2. A csillagokhoz gyúrjuk össze a lisztet a tojásokkal, a puha vajjal, a cukorral és a vaníliakivonattal. Hűvös helyen hagyjuk 30 percet pihenni.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk (kb. 3 mm) vékonyra, majd csillag alakú kiszúróformával szaggassuk ki a tésztát (más tetszőleges forma is lehetséges!).
  4. Bő, forró olajban süssük aranybarnára.
  5. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2321
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Narancsos trüffeltortát készítettem hétvégén szülinapra. Saját készítésű narancslekvárral töltöttem, amiből nem érdemes kis mennyiséget készíteni, így nem használtam fel a tortához mindet. Pont kapóra jött a maradék, mert a Szuflé magazin 2012-es téli számában rábukkantam erre a fánkcsillag receptre, ami isteni finom lett ezzel a lekvárral (a maradék lekvárt töltsük kis üvegbe, hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll).

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek