r
Nosalty Logó

Barack

NS
Barack
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

795
Kalória
8.7g
Fehérje
113.7g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
20.1g
Víz
52g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
57.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 9526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    387.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8568.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    2224 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    3622 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1364.2 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 9526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 405 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrt tésztafajtákhoz sorolandó ez a recept. A következő módon járunk el: zsírt, porcukrot, tojást felverjük. Ehhez a 3 kanál lisztet hozzáadjuk. Tovább verjük. Dolgozzuk össze a sütőport, a liszttel és a többi hozzávalóval. Végül gyúrt tésztát kapunk, ha a felvert zsírt, tojást és porcukrot összegyúrjuk a további liszttel és hozzávalókkal.
  2. Ha állni hagyjuk, könnyebb lesz tovább dolgozni a tésztával. 2 órát hagyjuk pihenni.
  3. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk. (Törekedjünk rá, hogy egyforma legyen és szép.) Tepsibe tesszük és széprózsaszínre sütjük. (Ne süssük túl, mert kemény lesz.) A tepsit a margarinos papírral kicsit átdörzsöljük, vagy zsírpapírt is használhatunk.
  4. Mikor készen vagyunk a sütéssel jöhet a következő felvonás! A kihűlt tésztának kivájjuk a közepét. Egyszerűen kikaparjuk a közepét. A morzsát egy tálba gyűjtjük, mert szükségünk van még rá. Ez adja a töltelék alapját!
  5. Felverjük a margarint, cukrot. Hozzáadjuk a rumot (vagy rumaromát), kakaót, lekvárt.
  6. Ebbe a tálban összekeverjük a morzsát a töltelék többi alapanyagával. Finom masszát kapunk. Az így kapott masszával megtöltjük a tésztánkat, és két részt összeragasztunk.
  7. Most jön a szépítés: a kész barackjainkat szépen megfestjük arománkkal, vagy ételfestékünkkel. (Nem kell félni, nem művészi munkát várnak tőlünk. Egyszerűen csak kenjük be finoman, halványan a barackokat a színnel.)
  8. Az utolsó finomítások. Porcukorral meghintjük, leveleket (frissen szedett levelet a kertből, bukszus levél) tűzhetünk bele...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagymamám isteni süteménye! Nincs ennél szebb, kreatívabb sütemény. Minden vendéget meglep és elkápráztat! Nagymamám egy éjszaka alatt egy egész fára valót tud szedni a sütőjéből. Nem nehéz, nem bonyolult, csak annak látszik! Ez a fajta sütemény napokig fogyasztható! Folyamatosan puhul és napról-napra finomabb lesz! Köszönet a receptért és a sok sok emlékért, amit ez a sütemény okoz ünnepről ünnepre egy Csodálatos Nagymamának!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek