r
Nosalty Logó

Citromos túróval töltött fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Citromos túróval töltött fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    358.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5366 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.7 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 5630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat, belereszeljük a citrom héját, összeforgatjuk.
  5. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. A szélét lekenjük vízzel és rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk.
  7. Hagyjuk kelni kb. 45 percet.
  8. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Közepes lángon, óvatosan karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.
  9. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6319
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Ajánló

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos túróval töltött fánk
Andi80_ 380 recept

A Hagyományos édes fánk sikerén felbuzdulva úgy éreztem, jöhet a következő farsangi édesség. Ezt a töltött változatot Anyukám szokta készíteni, de Ő téglalap tésztadarabokat vág, az egyik felére teszi a túrót és ráhajtja a tészta másik felét. Nos, én szerettem volna megtartani a fánkformát, így lett ez egy kerek töltött keltes. A sütéskor óvatosan bánjunk vele, fogjuk meg alulról a fánkot és lassan engedjük az olajba. Majd finoman fordítsuk meg. Féltem, hogy majd szétesik, de szerencsére nem történt ilyen baleset. 22 db lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek