Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk fahéjas szilvalekvárral

Fánk fahéjas szilvalekvárral
Fánk fahéjas szilvalekvárral
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelt tésztát mindig a kenyérsütőben csinálom. Kényelmes, gyors és biztosan megkel, nem kel rá figyelni másfél órán keresztül. Utána azonnal lehet kisütni.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből két nagy tál fánk lesz. Természetesen aki kevesebbet akar egyszerre, arányosan csökkentse az adagot mindenből. A fánkhoz a saját lekváromat ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a sót, cukrot, tojássárgáját és az egészet a kenyérsütőgépbe öntjük.
  2. A lisztet (még bontatlanul) meglangyosítjuk a mikrósütőben (400-on 2 perc), majd hozzákeverjük a porélesztőt.
  3. Dagasztó programmal elkészítjük a nokedlinál keményebb tésztát. (Néha kicsi lisztet, vagy 1-2 kanál olajat hozzá kell adni. A program végén elválik a tészta az edény falától.) 
  4. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag köröket szaggatunk, csak addig pihentetjük, amíg az olaj megmelegszik.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 900
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk ahogy tekovacs készíti, farsangi fánk tekovacs konyhájából, fánk szilvalekvárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

845
tej 7.5 dl
1 kk
cukor 5 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 100 dkg
tojássárgája 2 db
instant élesztő 2 tasak
napraforgó olaj 7 dl
szilvalekvár 5 dkg