Top 17 extra rizsköret 300 kalóriából

A népszerű tévhit ellenére a rizs is kiválóan beilleszthető a fogyókúrás étrendbe. Lépjünk túl a sima párolt rizsen, készítsük el változatosan, és figyeljünk az adagnagyságra!

Tévhit, hogy a testsúlycsökkentés idején le kell mondanunk a magyar konyhában hagyományosnak tekinthető köretekről, mint például a rizs vagy a burgonya. Mind ebédre, mind vacsorára a megfelelő energiabevitel elérése érdekében szükség van szénhidrátokra, és a saláta+hús kombináció általában nem biztosítja ezt. Ideális esetben kb. úgy kell elképzelnünk, hogy a köret fele maradhat a hagyományos burgonya vagy rizs, a másik fele készüljön zöldségekből - akár sült, párolt formában, akár friss zöldsaláta formájában.

Receptjeink közül kiválogattam most nektek 17 db, a változatosság jegyében a párolt/főtt rizsen túlmutató, kicsit extrább rizsköretet, adagonként kevesebb, mint 300 kalóriából. Ezek a mennyiségek ebédmennyiségnek tekinthetőek, fogyasszuk őket 10-15 dkg sovány húsfélével, hallal, zsírszegényen elkészítve.

Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

11 egytálételötlet 500 kalória alatt

 1. 1.

  Guacamole rizs

 2. 2.

  Zöld rizs

 3. 3.

  Gombás-tojásos rizs

 4. 4.

  Sült rizs Citrom konyhájából

 5. 5.

  Pulao rizs

 6. 6.

  Citromos-chilis rizs

 7. 7.

  Gyümölcsös ázsiai rizsköret

 8. 8.

  Mazsolás rizs Lizinka konyhájából

 9. 9.

  Hagymás-kukoricás rizs

 10. 10.

  Magyaros rizsköret

 11. 11.

  Currys-zöldséges barnarizs

 12. 12.

  Zöld rizs

 13. 13.

  Citromos-sörös rizs

 14. 14.

  Egyszerű spenótos rizs

 15. 15.

  Gyömbéres jázmin rizs

 16. 16.

  Almás rizs curryvel

 17. 17.

  Lime-os barna rizs

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek