TOP 14 recept édesburgonyához

Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.

Az édesburgonya gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként is fogyaszthatjuk, de édes sütemény vagy lepény is készülhet belőle. Remek alapanyaga lehet az egyéni kísérletezéseknek. Fontos, hogy ha édesburgonyát vásárolunk, vigyázzunk, hogy friss legyen - ilyenkor a bőre feszes, sima. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, és inkább száraz, hűvös helyen, mint hűtőszekrényben ajánlatosabb tartani a felhasználásáig.

És hogy mire jó? Mutatjuk 14 legkedveltebb elkészítési módját!

  1. 1.

    Édesburgonya saláta avokádóval rukkolával és tahini öntettel

  2. 2.

    Édesburgonya torta

  3. 3.

    Édesburgonya szalonnával és sajttal

  4. 4.

    Megfázás elleni leves

  5. 5.

    Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

  6. 6.

    Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin

  7. 7.

    Vega korma hamis karfiol piláffal

  8. 8.

    Fűszeres édesburgonyachips

  9. 9.

    Édesburgonya egytálétel

  10. 10.

    Csípős-fűszeres édesburgonya-leves

  11. 11.

    Sült zöldségsaláta fetával

  12. 12.

    Kerekrépa gratin

  13. 13.

    Almás-zelleres édesburgonya-leves

  14. 14.

    Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással

Hozzászólások

kisbutus

Kedvelt ízHUSZÁR! A felvezet?ben nem ártott volna megemlíteni, hogy mi az édesburgonya, hisz elég kevesen ismerik, az ára sem két fillér. Viszont nagyon finom, alacsony szénhidrát tartalmú (tudtommal), ... Bocsi a kotnyeleskedésért.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!