TOP 14 recept édesburgonyához

Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.

Az édesburgonya gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként is fogyaszthatjuk, de édes sütemény vagy lepény is készülhet belőle. Remek alapanyaga lehet az egyéni kísérletezéseknek. Fontos, hogy ha édesburgonyát vásárolunk, vigyázzunk, hogy friss legyen - ilyenkor a bőre feszes, sima. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, és inkább száraz, hűvös helyen, mint hűtőszekrényben ajánlatosabb tartani a felhasználásáig.

És hogy mire jó? Mutatjuk 14 legkedveltebb elkészítési módját!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek