Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya torta

Édesburgonya torta
Édesburgonya torta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt heti vásárlásból megmaradt két, jóllakott hörcsög méretű, édesburgonyát fel szerettem volna használni. Túl sok receptet nem találtam hozzá, ezért a közismert amerikai répatorta receptjét alakítottam át.
Vigyázat! A torta addiktív, még melegen el fog fogyni a fele! :)


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
  3. A tojássárgáját a barnacukorral keverjük habosra.
  4. Majd adjuk hozzá az olívaolajat, a fahéjat, az őrölt kardamont, és a darált mogyorót.
  5. A liszt 3/4 -ét, a fél csomag sütőport és a szódabikarbónát keverjük össze, majd adjuk hozzá a cukros, olajos tojássárgájához.
  6. Adjuk hozzá a reszelt édesburgonyát és alaposan vegyítsük össze. (Ha túl híg, akkor adjunk még hozzá a maradék lisztből.)
  7. Verjük fel a tojásfehérjét egy mokkáskanálnyi citromlével és egy csipet sóval kemény habbá.
  8. Keverjük óvatosan hozzá az édesburgonyás keverékhez.
  9. Vajazzunk ki egy kör alakú sütőformát, és töltsük meg a 3/4 -ig a keverékkel.
  10. 180 fokon süssük 40 percig, közben tűvel ellenőrizzük a tésztát.
  11. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
  12. Keverjük össze a 3 evőkanál citromlét a porcukorral, és a kihűlt torta tetejét díszítsük vele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 078
elküldve: 5
receptkönyvben: 184
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andolina
andolina Sat, 2013-03-30 13:36

Kedves Mindenki!
Jelentem finom lett így is az íze és az állaga is jó lett.

andolina
andolina Fri, 2013-03-29 19:47

Kedves Mindenki!
Épp most sül a sütőben, így nyilatkozni még nem tudok az ízéről. Viszont szerintem a recept nem jó. Betartva az előírásokat, én csak a töredékét tudtam hozzáadni a lisztből, és ahhoz, hogy még az édesburgonyát is hozzá tudjam adni és valami elfogadható állaga legyen, ahhoz még olvasztott vajat is hozzá kellett adnom. Szerintem nem jó a folyékony és szilárd anyagok aránya. Remélem azért finom lesz.
Tettem bele egy kis őrölt vaníliát is. Illetve török mogyoró nem volt itthon, így diót, kesudiót, makadándiót és mandulát törtem össze mozsárban és adtam hozzá.

Forumokhoz
Forumokhoz Wed, 2011-03-09 16:15

Isteni!
Nekem elég volt hozzá a 3dl liszt.
Olivaolaj helyett sima napraforgót használtam.
Muffinformával nagyon jól lehet adagolni, mert tényleg addiktív. :D

800
tojás 3 db
barna cukor 90 g
olívaolaj 1 dl
édesburgonya 2 db
törökmogyoró 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 0.5 ek
fahéj 1 kávéskanál
kardamom 1 kávéskanál
finomliszt 240 g
citromlé 3 ek
porcukor 6 ek