Top 11 távol-keleti tészta vacsorára

Mi az a leggyorsabb tészta, amit ma este fél óra alatt el tudsz készíteni? Hát, persze, hogy egy távol-keleti specialitásra gondoltunk! Itt a lista, válaszd ki a kedvenced!

Mennyire egyszerű a rizstészta elkészítése? Még főzni sem kell, csak beáztatod forróvízbe, de egy tojásos tésztát sem nagy kunszt kifőzni. Közben szépen összepiríthatod a hozzávalókat. Húsimádók vékonyan csíkozott csirkemellet, sertésszüzet, marhát vagy nagyzolósan garnélát, tengergyümölcseit. Zöldséget viszont mindenki tegyen hozzá, és itt nem csak a fokhagymára, újhagymára gondolunk. Mehet hozzá pok-choi, kínai kel, bambuszrügy, gombafélék, mungóbabcsíra és társaik. Ízesítésképpen vedd elő a chili. és a szójaszószt, a thai citromfüvet, halszószt, szezámolajat, földimogyoró olajat, gyömbért. Az étel tetejére díszítésnek mehet pirított mogyoró, koriander és lime szeletek.

Hajrá, elő a wokkal!

  1. 1.

    Pad thai Dacota konyhájából

  2. 2.

    Kínai zöldséges rizstészta

  3. 3.

    Thai tészta

  4. 4.

    Thai pirított rizstészta sertésszűzzel, kínai kellel és szójaszósszal

  5. 5.

    Hangyák a fán - szecsuáni csípős sült tészta

  6. 6.

    Üvegtészta pirított csirkével

  7. 7.

    10 perces kínai tészta

  8. 8.

    Szezámmagos üvegtészta

  9. 9.

    Távol-keleti marhahúsos tészta

  10. 10.

    Gyömbéres sült gomba garnélával rizstésztaágyon

  11. 11.

    Pirított hagymás sült üvegtészta

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!