Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üvegtészta pirított csirkével

Üvegtészta pirított csirkével
Üvegtészta pirított csirkével
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kínai konyhát! Ezt az ételt egy hongkongi étteremben ettem, hazajöttem, és egyből el is készítettem. Persze a saját elképzeléseim alapján. Azóta is nagy kedvenc. Gyorsan elkészíthető, isteni finom, illatos étek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha változatosságot szeretnénk vinni a hétköznapokba, feldobhatjuk az esténket egy gyorsan elkészíthető üvegtészta recepttel. Garantáltan nem üli meg a gyomrunkat, és egy üveg fehér, illatos borral az asztalon, akár jöhetnek is a vendégek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket jól megmossuk, felezzük, és a nemkívánatos részeket eltávolítjuk. Hosszában három felé vágjuk a daradokat, majd ferdén, vékonyan szeleteljük.
  2. A chilit és az újhagymát karikázzuk.
  3. Egy nagyobb tésztafőző edényben vizet forralunk.
  4. Közben egy wokba esetleg serpenyőbe olajat öntünk, és felforrósítjuk.
  5. A kínai fűszerkeveréket és a chilit a forró olajban megpirítjuk, ügyelve nehogy megégjenek.
  6. A csirkemell darabkákat ebbe a fűszeres olajba forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon 6-8 percig rázogatva, kevergetve sütjük.
  7. Utána jönnek a folyadékok: szójaszósz és méz vagy rizsbor az édesítéshez.
  8. A csirkét ezután addig pirítjuk, ameddig a szósz egy kicsit besűrűsödik, de nem fő el teljesen.
  9. Az üvegtésztát a forrásban lévő vízbe tesszük, 2 percig forraljuk, és leszűrés után a csirkéhez keverve megpirítjuk.
  10. Az újhagymát kicsi, de nagyon forró olajon megfuttatjuk.
  11. Az így kapott ropogós, illatos finomságot a tészta tetejére öntjük.
  12. A kész ételt kis kupacokban, azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 74 984
elküldve: 19
receptkönyvben: 665
elkészítve: 43/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

wokban sült kínai, pikáns kínai csirke, fűszeres csirkefalatok üvegtésztával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Fri, 2018-11-02 12:07

Répával és cukkinivel gazdagítottam még az ételt. Nagyon finom lett.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-05-15 17:14

Szia, az újhagymát a végén készítem el. Amikor a húst a tésztával összeforgatom, rögtön ki is tálalom, az üres wokban egy kevés olajat forrósítok, ebben pirítom roppanósra a hagymakarikákat, melyeket az olajjal együtt ráöntök a tésztára. Remélem, sikerült segítenem, üdv, Gréti

kisviky
kisviky Wed, 2013-08-28 22:22

Szia! Elkészítettem a receptedet, azóta az egyik kedvencünk lett :) Már többször is el kellett készítenem azóta, mert eszméletlenül finom és nem lehet neki ellenállni:)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2013-08-29 15:26

szia, nagyon örülök neki, mi is gyakran ízlelgetjük. szerencsére gyorsan elkészül, úgyhogy bármikor szívesen készítem. üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2013-01-22 00:11

Szia, ha a receptúra engedi, akkor én mindig teszek rizsbort és szójaszószt a kínai tésztaételekhez, mert imádom!!! Udonnal biztosan nagyszerű lett. Ügyesek vagytok! Gréti

oosaki
oosaki Mon, 2013-01-21 00:15

Nagyon jó lett! Ez a szójaszószos-mézes öntet az a "szotty", amit nagyon szeretek japán étteremben is kérni. Végre rátaláltam, és őszintén szólva, nem hittem hogy ilyen egyszerű (és könnyen beszerezhető)! Sajnos üvegtésztát éppen nem tudtam kapni, de udonnal esszük, az is illik hozzá. Érdemes kipróbálni! És köszönöm!

704
üvegtészta 500 g
csirkemell filé 2 db
újhagyma 5 db
chili 0 ízlés szerint
kínai ötfűszer-keverék 4 kávéskanál
szójaszósz 4 ek
méz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek