5 étkezési szokás a világ körül, melyet nem ártana átvennünk

Míg a magyar konyhát – a maga vitathatatlanul ízletes fogásaival – nem sorolhatjuk éppen az egészséges kategóriába, addig a világ számos országában követnek olyan étkezési szokásokat, amelyek kifejezetten jót tesznek a szervezetnek. Mindezt egyszerűen azért, mert így szokták meg!

A következőkben öt olyan étkezési szokást – és annak egészségügyi előnyeit – mutatjuk be, amelyeket mi magunk is felhasználhatunk a mindennapokban.

Olaszország

Köztudott, hogy Olaszországban a vacsora mellé szinte kötelezőként jár egy pohár bor is. Ezt érdemes nekünk is gyakorolni – természetesen a napi ajánlott mennyiséget betartva –, hiszen ezzel az étkezési szokással elvileg csökkenthetjük a szívbetegségek kockázatát.

Észak-Amerika

Az USA-n belül természetesen megoszlanak az étkezési szokások, így kifejezetten Kalifornia államot ajánljuk pozitív példaként. Az arany államban ugyanis az emberek elsősorban a helyileg termelt élelmiszereket fogyasztják – ezt pedig több okból is érdemes átvennünk.

Egyrészt azért, hogy támogassuk a helyi gazdaságokat, másrészt pedig azért, mert a gyümölcsök és zöldségek a leszedésük után fokozatosan kezdik elveszíteni a vitamintartalmukat, így minél hamarabb fogyasztjuk el azokat, annál jobb!

Mexikó

A mexikói kultúrában a nap fő étkezése a bőséges ebéd, amit ők almuerzónak hívnak. Ha szeretnénk elkerülni a súlygyarapodást, akkor érdemes nekünk is inkább nap közben több kalóriát bevinni, így elkerülhetjük, hogy lefekvés előtt együnk túl sokat.

Kína

Használjunk pálcikát! Ha nem tudunk vele enni, akkor is célszerű megtanulni, hiszen ezzel az evőeszközzel lassabban tudjuk magunkhoz venni az ételt. Ez pedig ahhoz vezet, hogy hamarabb érzünk telítettséget – hiszen az agyunkhoz később jut el az információ, mint az emésztőszervekhez –, és elkerülhetjük a felesleges kalóriabevitelt.

India

Ebben a különleges országban számos illatos, színes fűszert használnak a mindennapokban, amelyeket nekünk sem árthat megismerni. A kurkuma és a gyömbér például képes lejjebb tornászni a koleszterinszintet, de az indiai konyha egyik kedvencét, a nálunk is közkedvelt fokhagymát sem érdemes mellőzni, hiszen csökkenti a szívproblémák kockázatát.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek