Ez történik a testeddel, ha minden nap instant levest eszel

Jobb, ha minimalizálod az instantleves-fogyasztásod, habár tényleg elég addiktív tud lenni, azon túl, hogy kevés ennél egyszerűbb dolog létezik a világon. Eláruljuk, mi a baj vele.

Az instant levesek elképesztő népszerűségnek örvendenek. Persze ez teljesen érthető, hiszen szupergyorsan elkészülnek, és a pénztárcánkat sem terhelik meg túlzottan, így megértjük, ha néha-néha mindenki elcsábul. Pedig jobban tesszük, ha minél ritkábban eszünk instant levest, erre pedig 5 nyomós indokunk is van.

Ilyen és ehhez hasonló instant levesekkel csak óvatosan!

1.) A benne található tartósítószer, a TBHQ szembeni érzékenység látási zavarokat is okozhat.

2.) Magas nátriumtartalmának köszönhetően akár fejfájás is jelentkezhet, méghozzá azáltal, hogy a nátrium megemeli a vérnyomást, emiatt kitágulnak az erek, majd hirtelen összehúzódnak.

3.) Egy vizsgálat szerint előfordulhat, hogy hiperaktivitást okoz az elfogyasztása után.

4.) Nagyon leterheli az emésztőrendszert az instant tészta megemésztése.

5.) Bár finomak ezek a levesek, sajnos nincsen bennük elég tápanyag. Nagyon alacsony a rost- és a fehérjetartalmuk, ami elengedhetetlen az egészséges táplálkozás szempontjából.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek