r
Nosalty Logó

Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 1961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4032 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    3313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    16126 micro
  • Lut-zea
    5643 micro
Összesen 1961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1022 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Jól besózzuk és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 10 perc múlva ki tudjuk facsarni (ezt a levet tegyük félre, mert pl. krémlevesbe vagy más szószba fel tudjuk használni).
  2. Keverjük el liszttel, sóval, tojással a cukkinit.
  3. Kisebb adagokban, forrásban lévő sós vízbe nagykanállal szaggassuk bele, és főzzük meg a galuskákat.
  4. Szedjük egyből majd a szószra az egészet.

A szószhoz és a tálaláshoz

  1. Olívaolajon megpároljuk a kockázott hagymát. Rátörjük a fokhagymát.
  2. Utána mehet a nagyobb darabokba vágott paradicsom. Pár bazsalikomlevél tépkedve. Fűszerek: só, bors, oregáno. Végül a konzerv, darabos paradicsom, ezzel rottyantsuk jól össze, hogy a paradicsom és a hagyma is megfőjön, de ne szétfőjön.
  3. Botmixerrel pár helyen forgassunk bele, de ne pürézzük le, maradjon darabos-rusztikus.
  4. Tálalásnál minden tányérba merjünk a szószból, erre helyezzük a galuskákat. Mehet rájuk egy kevés, vékonyan szelt parmezáncsík és friss bazsalikomlevelek díszítésnek. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18499
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 28.

Ajánló

Tavaszi-nyári ebédnek vagy vacsorának.

Receptkategóriák

Imádom a zöld tésztájú tiroli, spenótos nokedlit, ez a síparadicsomok sztárjának, a sajtos nokedlinek a zöld mutánsa. Ebből a receptből viszont Dunát lehet rekeszteni, így a spenót lecserélődött cukkinire, és egy olaszos paradicsomszószt kapott maga alá, tiszta Itália! Rusztikust rusztikussal, a darabos paradicsomhoz a kézzel szaggatott, duci galuskák illenek, így ez a fogás a nokedli méretében különbözik a másik kettőtől. Teljesen más élmény, egyáltalán nem hasonlít a gnocchira. Magyar-olasz fúzió a javából.

Hozzávalók

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek