Étkezési szokások, amiket csak mi, magyarok érthetünk

Amit meg lehet sütni, arra panír is kerülhet, és bármi, amit meg lehet enni, ahhoz kenyeret is haraphatunk. Így étkezünk a Kárpát-medence szívében.

Minden nemzetnek megvannak a maga sajátságos szokásai, ami láttán a külföldiek felhúzzák a szemöldöküket.Mi sem vagyunk ezzel másként: ami nekünk, magyaroknak magától értetődő, arra más nemzet szülöttei furcsán néznek.

Panír minden mennyiségben

A panír iránti szenvedélyünket valószínű már az anyatejjel magunkba szívhattuk. A rántott hús, a rántott párizsi, a rántott sajt, a rántott zöldségek mellett a krumplit és a hagymakarikákat is képesek vagyunk kirántani. Reformkonyha ide, vagy oda, alig van olyan étel, ami ne viselne el egy kis panírt, vagy ami mellé ne szolgálhatnánk fel egy kis rántott ez meg azt.

Ha panírozni támadt kedved:

Kenyeret kenyérrel

A Kárpát-medence földje tökéletes termőföldet biztosít a gabonának, így a magyar kenyérnek messze földön nincs párja. Mi, akik magyar kenyéren nevelkedtünk, szinte mindenhez kenyeret eszünk: lehet az dinnye, húsleves, főzelék, vagy egyszerű rántott hús – a kenyér mindenhez megy. Szerintünk.

Paprika paprika hátán

Csirkepaprikás, paprikás krumpli, töltött paprika, harcsapaprikás, lecsó, csalamádé, meg persze a gulyásleves és a halászlé is elképzelhetetlen paprika nélkül. A paprika a 16. század. században vált ismertté hazánkban,akkor még törökbors néven, majd a 18. században már mai nevével, a paprikával illettük. Sikere azóta töretlen és nemzeti ételeink nagy része is tartalmaz paprikát zöldség vagy fűszer formájában.A szegedi, a kalocsai, a bogyiszlói és a cecei paprika.

Nálad is van paprika otthon? Mutatjuk mihez használd fel:

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek