Olcsó és finom: tócsni 19 féleképpen!

Pénztárcakímélő, gyorsan és változatosan elkészíthető fogás. A burgonyából, esetleg más zöldségből, vagy hozzáadott hússal készült lepény igazi siker minden asztalon. Variáld!

A tócsni (más nevein berhe, cicege, görhöny, harula, kremzli, krumpliprósza, lapcsánka, mackó, pacsni, placki, stb.) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban vagy olajban sült népi étel. A tócsni az egyik legelterjedtebb neve, azonban még ennek az elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az ország különböző pontjain. Zalában például krumpliprószaként ismert étel, amely egykor a szegények ételének számított, ám manapság már az éttermek is szívesen veszik fel kínálatukba előételként. A legjobb mégis úgy, ha te készíted el otthon!

  1. 1.

    Tócsni azaz krumplilepény

  2. 2.

    Zöldségtócsni fokhagymás joghurttal

  3. 3.

    Kolbászos cicege kapros tejföllel

  4. 4.

    Cukkinis tócsni

  5. 5.

    Petrezselymes lapcsánka

  6. 6.

    Sajtos-zöldséges tócsni

  7. 7.

    Karalábés-krumplis tócsni

  8. 8.

    Tócsni hideg fokhagymamártással

  9. 9.

    Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen

  10. 10.

    Sajtos tócsni muffinsütőben

  11. 11.

    Sárgarépás tócsni lisztérzékenyeknek is

  12. 12.

    Tócsni lasagne módra

  13. 13.

    Tepsiben sült tökös-burgonyás tócsni szotéval

  14. 14.

    Almás tócsni Gabystól

  15. 15.

    Medvehagymás-baconös tócsni

  16. 16.

    Darált húsos tócsni

  17. 17.

    Zöldséglepény sütőben

  18. 18.

    Tócsni virslivel töltve

  19. 19.

    Tócsnival rakott pulykamell

Olvastad már?

31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

#HÁZIMENZA – Hajdú Anna karalábés húsgombóca nem csak a kisfia...

Két évvel ezelőtt született meg a Nosalty első, főzésre hangolt Facebook-csoportja, a #HÁZIMENZA, mely a pandémia alatt igazi gasztroközösséggé nőtte ki magát. Az ebből elindult #HÁZIMENZA-videósorozatban főzni szerető civil emberek mutatják be kedvenc vagy éppen jól bevált receptjeiket. Az elmúlt epizódokban kisgyerekes anyukákhoz látogattunk el, akik a gyereknevelés mellett vezetnek háztartást és főznek a családra. Az utolsó részben Anna készített egy végtelenül egyszerű, ám annál ízletesebb karalábés fogást, amit még a nagymamájától tanult, de most már kétéves kisfiának készíti legszívesebben.

Hirdetés

További cikkek

Így sterilizáld a befőttesüvegeket lekvárfőzéskor

Napi Tippünk a befőzéssel kapcsolatosan érkezik nektek: így, nyár vége fele közeledve sokan döntenek úgy, hogy a nyár legszínesebb-illatosabb-zamatosabb alapanyagait télen is élvezni szeretnék, így elteszik a finomságokat. Jöhetnek tartósított kedvenceink, a lekvárok! Na de hogy álljunk neki az üvegek sterilizálásának?