Olcsó és finom: tócsni 19 féleképpen!

Pénztárcakímélő, gyorsan és változatosan elkészíthető fogás. A burgonyából, esetleg más zöldségből, vagy hozzáadott hússal készült lepény igazi siker minden asztalon. Variáld!

A tócsni (más nevein berhe, cicege, görhöny, harula, kremzli, krumpliprósza, lapcsánka, mackó, pacsni, placki, stb.) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban vagy olajban sült népi étel. A tócsni az egyik legelterjedtebb neve, azonban még ennek az elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az ország különböző pontjain. Zalában például krumpliprószaként ismert étel, amely egykor a szegények ételének számított, ám manapság már az éttermek is szívesen veszik fel kínálatukba előételként. A legjobb mégis úgy, ha te készíted el otthon!

Olvastad már?

31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...