Olcsó és finom: tócsni 19 féleképpen!

Pénztárcakímélő, gyorsan és változatosan elkészíthető fogás. A burgonyából, esetleg más zöldségből, vagy hozzáadott hússal készült lepény igazi siker minden asztalon. Variáld!

A tócsni (más nevein berhe, cicege, görhöny, harula, kremzli, krumpliprósza, lapcsánka, mackó, pacsni, placki, stb.) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban vagy olajban sült népi étel. A tócsni az egyik legelterjedtebb neve, azonban még ennek az elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az ország különböző pontjain. Zalában például krumpliprószaként ismert étel, amely egykor a szegények ételének számított, ám manapság már az éttermek is szívesen veszik fel kínálatukba előételként. A legjobb mégis úgy, ha te készíted el otthon!

  1. 1.

    Tócsni azaz krumplilepény

  2. 2.

    Zöldségtócsni fokhagymás joghurttal

  3. 3.

    Kolbászos cicege kapros tejföllel

  4. 4.

    Cukkinis tócsni

  5. 5.

    Petrezselymes lapcsánka

  6. 6.

    Sajtos-zöldséges tócsni

  7. 7.

    Karalábés-krumplis tócsni

  8. 8.

    Tócsni hideg fokhagymamártással

  9. 9.

    Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen

  10. 10.

    Sajtos tócsni muffinsütőben

  11. 11.

    Sárgarépás tócsni lisztérzékenyeknek is

  12. 12.

    Tócsni lasagne módra

  13. 13.

    Tepsiben sült tökös-burgonyás tócsni szotéval

  14. 14.

    Almás tócsni Gabystól

  15. 15.

    Medvehagymás-baconös tócsni

  16. 16.

    Darált húsos tócsni

  17. 17.

    Zöldséglepény sütőben

  18. 18.

    Tócsni virslivel töltve

  19. 19.

    Tócsnival rakott pulykamell

Olvastad már?

31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek