5 szuperül fagyasztható zöldség, hogy eltehesd télre a napfényt

Ha még nem fagyasztasz magadnak zöldségeket, épp itt az ideje elkezdni! Napi Tippként eláruljuk, mely 5 zöldséget a legjobb fagyasztani, és hogy miként is érdemes ezt megtenned.

A különböző zöldségek fagyasztása alapvetően ugyanazzal a módszerrel történik, mégpedig a blansírozással. Ezután már csak egy rétegben le kell a zöldséget fagyasztani (hogy ne összefagyott csomókat kapj), majd betenni egy jól záródó tárolóba, és lényegében meg is vagy, a tél folyamán pedig bármikor előkaphatod a lefagyasztott napfényt.

5 szuperül fagyasztható zöldség, hogy eltehesd télre a napfényt

Brokkoli

Az egyik legalkalmasabb alany a fagyasztásra a brokkoli, mert fagyasztás után nagyon hasonló marad az állaga az eredeti blansírozotthoz, azonnal mehet a sütőbe vagy egy stir fry-ba. Ahhoz, hogy kiolvaszd a brokkolit, tedd egy meleg vízzel teli tálba egy pár percre, majd amikor elérkezett a sütés ideje, egyszerűen csak öntsd le róla a vizet.

Kukorica

A konzerv vagy bolti fagyasztott kukorica helyett könnyen gondoskodhatsz magadnak is a téli utánpótlásról. A fagyasztott kukorica ugyan nem lesz olyan ropogós, mint a nyáron frissen megvásárolt, de az íze egy évig teljesen jól megmarad, így használhatod különböző salátákban vagy egy nagy tál meleg krémleveshez.

De akár egy egész csövet is lefagyaszthatsz magában, amit aztán rögtön mehet a forrásban lévő vízbe.

Cukkini

Oh, és a cukkiniről se feledkezzünk meg, aminek szintén nyáron van a szezonja, így érdemes ebben az időszakban gondoskodni a készletekről a hideg hónapokra. Fontos, hogy a felvágott cukkinit sótlan vízben blansírozd, majd tedd ki egy tespire, és úgy fagyaszd le, érdemes egy felcímkézett (a címkére a dátumot írd), légmentesen záródó dobozban tárolni. Ha készen állsz, hogy ismét köszöntsd a cukkinit az életedben, remek rakott ételek vagy levesek készülhetnek belőle.

Zöldbab

A zöldbab az egyik legegyszerűbb étel fagyasztás szempontjából. Csak vágd le a végeit, blansírozd sótlan vízben, majd fagyaszd őket úgy, hogy nem halmozod egymásra. Egyszerű és nagyszerű, hiszen tárolni aztán egy visszazárható tasakban is tudod, hogy aztán mindig annyit vegyél elő, amennyire éppen szükséged van.

Új-mexikói paprika

A zöld színű új-mexikói paprikát először meg kell pörkölni picit, például grillen, majd hagyd párolódni a saját hőjében, mielőtt meghámozod, kimagozod és felvágod. Ezután kis edényekben vagy jégkockatartóban tárold kis adagokban, így mindig gyorsan kéznél lesz a szükséges mennyiség a reggeli frittátához.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek