Főztél már így brokkolit? Ha még nem, most minden megváltozik

Egyetlen videó elég volt, hogy nem kevés ember átgondolja a brokkolifőzési szokásait. Te próbáltad már ezt a módszert?

A brokkoli rendkívül egészséges zöldség, és még csak nem is unalmas, hiszen sokféleképpen el lehet készíteni. Lehet a brokkolit főzni, sütni, rántani, egy dolog azonban minden eljárásban közös: a brokkolit rózsákra kell bontani. Joe Wicks, vagyis a The Body Coach szerint azonban létezik ennél jobb módszer is!

Akárcsak a krumplihámozás, a brokkoli felaprítása is egy elkerülhetetlen és hosszadalmas művelet volt a főzés során – egészen mostanáig. Joe Wicks ugyanis Instagram-oldalán megosztotta a brokkolis carbonara receptjét, amiért a követői rajonganak, de nem csak az étel miatt. Ő ugyanis ahelyett, hogy előre feldarabolná a zöldséget, egyben teszi a forró vízbe a brokkolit, és csak a kivétel után bontja szét.

Bár egy apró módosításról van csak szó a megszokott folyamatban, rengeteg szanaszét repülő brokkolidarabkát és az ezzel járó takarítást lehet a módszerrel megspórolni. Nincs többé brokkoli a turmix mögött és más eldugott helyeken! Bár lehet, hogy valakinek ez teljesen magától értetődő volt eddig is, azért a kommentek és a saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy eddig kevéssé volt elterjedt ez a módi. Köszönjük, Joe!

Forrásunk volt


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek