Ezt a lépést sose hagyd ki, ha zöldségeket blansírozol

A blansírozás egy fontos főzési technika, aminek megvannak a maga trükkjei. Most egy olyan lépést hoztunk, amit nem szoktak említeni a receptek, pedig elengedhetetlen a sikerhez.

Harold McGee író tudományos oldalról közelíti meg a gasztronómiát. Szerinte a blansírozás talán a legegyszerűbb főzési eljárás, ami létezik”. Könnyen beszél ő persze, hiszen a blansírozás a gyakorlatban egyáltalán nem olyan könnyű, gyorsan kell cselekedni, és több mindenre is oda kell figyelni. Szerencsére McGee egy egy évtizeddel ezelőtti videóban is demonstrálta, hogyan is kell a tudomány szerint blansírozni a tökéletes végeredményért, és egy hasznos trükköt is elárul ehhez.

Ezt a lépést sose hagyd ki, ha zöldségeket blansírozol

Eleinte McGee-nél is minden úgy megy, ahogy azt a blansírozásnál megszokhattuk: amilyen gyorsan csak lehet, megfőzi a zöldségeket egy nagy lábosban, sok sóval, a fedőt minimálisan félretéve. Amikor azonban kiveszi a zöldségeket a vízből, egy meglepő lépést is beiktat a folyamatba.

A lábosból kivéve érhető módon gőzölögni fognak zöldségek. Ahogy azonban arra McGee felhívja a figyelmet, ez azt jelenti, hogy nedvességet veszítenek.

Ezt azonban könnyedén megelőzheted, ha valami vízállóval feded be a zöldségeket: ez nem más, mint egy kis olaj vagy vaj. Ez megakadályozza, hogy a zöldbab – amit a videóban láthatunk - és más zöldségek megráncosodjanak, és benntartja a nedvességet.

Attól függően, hogy mire szeretnéd használni őket, tudsz játszani a felhasznált olajakkal – egy vékony réteg szezámolaj tökéletes a zöldbabhoz, mielőtt rizzsel megennéd.

Forrásunk volt


Még több konyhai praktikát itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...