Ezek is fagyaszthatók!

A fagyasztásra ajánlott több figyelmet szentelni: amolyan újévi fogadalomként határozta el a HuffingtonPost szerzője is, hogy kideríti, mennyi mindent lehet lefagyasztani.

Reform teljes kiőrlésű, élesztőmentes kenyér recept

Egyfelől időt és pénzt takarít meg a módszerrel, nem kell folyton boltba rohangálni, másrészt nem áll fönn a veszélye, hogy valamiből túl sok készül és nem fogy el, aztán a maradék a kukában landol. Minden híreszteléssel ellentétben pedig nagyon sok vitamin és ásványi anyag megmarad a lefagyasztott ételekben és alapanyagokban, bár tény, hogy valamennyit veszítenek tápanyagértékükből. Alább felsorolunk pár élelmiszert, amire talán még soha nem gondoltál potenciálisan lefagyasztásra esélyesként.

Friss fűszernövények

Kis fóliában apróra szelve tökéletesen elállnak a mélyhűtő rekeszében: ezt nem jó elhagyni, mert a még kissé fagyos száracskákat sokkal nehezebb szépen összevagdosni. Igen, veszítenek az aromájukból, de még így is nagyon intenzív ízt hoznak bármilyen ételbe!

Gyömbér

Egyfelől: imádjuk, ezt fontos leszögezni. Ha nem szeretnénk úgy járni, hogy gyömbér nélkül maradunk, tessék biztosra menni: fóliában, kis tasakban, egészben jégre téve simán fagyasztható. Kiolvasztani sem kell, egyből reszelhető… a frissen reszelt gyömbér illata mennyei!

Bacon

Ezt is nyugodtan fagyaszthatod, akár több szeletet is egymásra helyezve. Ha tudod, hogy úgy is fogod használni, hogy kockákra vágod, akkor dolgozz előre, és már eleve így tedd el a kis plasztik tasakokban. Hamarjában szobahőmérsékletűre olvad.

Vaj

Ha akcióra bukkantál vajfronton, ne habozz, tankolj fel belőle, hiszen mindannyian tudjuk, mennyire drága tud lenni egy huszonöt dekás kiszerelés. Eredeti csomagolásában is fagyasztható!

Banán

Na jó, ezt nem önmagában javallott fagyasztani, hanem joghurttal vagy tejszínnel összeturmixolva: ha túl sok banán maradna a nyakadon, amik már elkezdtek megbarnulni, akkor ez szuper módszer a megmentésükre.

Kenyér

Ha az otthon sült kenyér híve vagy, akkor jó előre betárazni belőle, mert simán adódhat olyan helyzet, amikor nem lesz kedved összeállítani, megdagasztani, és egyáltalán macerázni a kenyérsütéssel, és annak minden járulékos részfolyamatával.

(via HuffingtonPost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek