
Lilahagymás-kapribogyós brokkoli
Így tehát most nem szeretnénk többször megemlíteni ezeket a köreteket. Sőt igyekszünk a tésztákat, gombócokat és a nokedlit is kihagyni a szórásból, hiszen számtalanszor írtunk már ezekről is.
A hagyományos vasárnapi ebéd >>
Lássuk, milyen más opciók jöhetnek még számításba. Nem akarjuk megváltani a világot, nem mondjuk, hogy most feltaláltuk a spanyolviaszt, csak időközönként szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, lehet ezt másképp is!
Elfelejtett köretek, térj el a megszokottól! >>
Zöldségek másképp
A párolt vagy grillezett zöldségek a barátaink, egészségesek, finomak, szépek és percek alatt elkészülnek. Tökéletesek köretként hús mellé, de magukban fogyasztva is nagyon finomak, és táplálóak. Ha ez még nem lenne elég...
A már megfőtt, párolt vagy sült zöldségekhez keverhetünk ilyen-olyan magvakat, dióféléket, esetleg előre megpirított szezámmagot is. Akkorát dob rajtuk, hogy meg fogunk lepődni, aztán le sem tudunk majd állni. Sőt belekeverhetjük ezeket egy jó kis kuszkuszba is. És ha már kuszkusz, nem feltétlenül kell zöldségekkel megbolondítanunk, a méz és a pirított olajos magvak, illetve a mazsola remekül feldobják.
Zöldségek és püréik
A zöldségeket pürésíthetjük is. Tejet, tejszínt és vajat hozzáadva pedig csodálatos pépeket kaphatunk. Egy kevés szerecsendió vagy márványsajt pedig csodákat művel, például egy jó kis karfiol- vagy brokkolipürével.
A sárgarépa- vagy sütőtökpüréhez – habár még nincs szezonja – pedig igazán jól illik egy kevés fahéj vagy szegfűszeg.
Dobd fel a megszokott köreteket! >>
Édesek és köretek
Sok embernél kiveri a biztosítékot a gyümölcsök hússal való fogyasztása, mi mégis erre biztatunk titeket. Egy próbát mindenképpen megér. Egy finom fűszeres alma, egy grillen sütött barack, márványsajttal töltött körte vagy az aszalt szilva, mind-mind remek választás lehet egy sült húshoz.