Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt zöldség

Párolt zöldség
Párolt zöldség
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem minél több zöldséget fogyasztani, és egyre gyakrabban helyettesítem a jól megszokott krumpli köretet valamilyen zöldséges fogással. Ez a kedvencem:).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A cukkini kicsit "szottyos" lesz a főzési idő végére, én ezt külön szeretem, de ha valaki inkább egészben szeretné a cukkinit viszontlátni a tányérján, az inkább ezt a zöldséget később adja hozzá a többihez (kb. 5-6 perc múltán).
Sült húsokhoz nagyon finom, de önmagában is nagyszerű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, 2-3 felé daraboljuk, majd vékony hasábokra vágjuk.
  2. A lilahagyma külső buroklevelét eltávolítjuk, és a hagymát közepes méretű darabokra vágjuk/szedjkük szét.
  3. Egy serpenyőben olajat melegítünk, rádobjuk a zöldségeket, pár percig így sütjük, majd 1-2 dl vizet öntünk alá.
  4. Sózzuk, majd fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 152
össznézettség: 160 681
elküldve: 4
receptkönyvben: 346
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt sárgarépa hagymával és cukkinivel, lilahagymán sült-párolt zöldségek, zöldségköret

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angibangi
Angi / Angibangi Sun, 2011-02-20 10:04

Oh, köszi:) Szerintem nem lett annyira jó, de igyekszem fejleszteni a fotózási tudományomat :)

164
sárgarépa 3 közepes db
lila hagyma 2 közepes fej
cukkini 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 1 dl