hozzászólások

leírás

A mazsola a déli borszőlő egymagvú, vagy mag nélküli gyümölcse megaszalódva.
A mazsolának való szőlőt a fürtön hagyják, hogy a Nap melege aszalja meg. Leszaggatják a szőlőfürt körüli leveleket, hogy még jobban érje a meleg, illetve megtörik a fürt nyelét, hogy ezáltal megakadályozzák a nedvesség áramlását. Kemencében csak szükség esetén szárítják.
A mazsola már az ókorban is elterjed élelmiszerek egyike volt, mivel jól tárolható, illetve szállítható.
Tápanyag, vitamin és ásványianyag tartalmát tekintve megegyezik a szőlővel, az aszalás során ezek mind megmaradnak.
Általában süteményekhez, de különféle sültekhez is használjuk.
Mindig viszgáljuk meg azonban, hogy nem kénes-e! Sajnos néhány lelkiismeretlen termelő és kereskedő a könnyebb eltarthatóság végett kénezi a mazsolát. A kénezett mazsolát meleg vízben alaposan mossuk át, áztassuk egy kicsit!
 

mikor vegyem

Az év során bármikor megvásárolhatjuk. Igyekezzünk olyat vásárolni, amelyet nem kezeltek gázzal a tartóssága fokozása érdekében.

hogyan tároljam

Saját csomagolásában, vagy jól záródó edényben, száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.

Mazsola alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!