5 meggymagozási technika az okostól egészen a haszontalanig

Nagyon szeretjük nyáron a meggyet enni és a meggyes sütiket sütni, azonban, ami mindig ezeknek az útjába áll, az nem más, mint a meggymagozás kevésbé kedvelt feladata. Nézzük most a legnépszerűbb technikákat erre!

A meggymagozás lehet könnyebb és nehezebb feladat, attól függően, hogy milyen eszközöket vetünk be a konyhában. Egy dolog azonban biztos: hosszú időt fogunk eltölteni a konyhában, ezért érdemes a lehető legjobb módszert választani a meggymagozásra. Ennek érdekében vessük össze, hogy melyik technika okos, és melyik nem ér egy fabatkát sem.

5 meggymagozási technika az okostól egészen a haszontalanig

Kézzel

Nyilván a legalapvetőbb módszerrel kell kezdenünk: ha nem akarunk szórakozni semmilyen eszközzel vagy kütyüvel, egész egyszerűen használjuk a két kezünket a magozáshoz. A meggyet a tetején, a szár helyén a legegyszerűbb kézzel szétszedni.

Akkor működik jól ez a módszer, ha szép, érett gyümölcsöt kaptunk: a keményebb szemeket nem lesz olyan egyszerű szétszedni, és sok hús ragadhat a maghoz.

Hatékonyság: 7/10
Gyorsaság: 7/10

Késsel

Egy kis, éles késsel is dolgozhatunk: ez első pillantásra úgy tűnhet, hogy megkönnyíti a munkát. Azonban ez nem mindig van így: míg szépen félbe tudjuk vágni a szemeket, a mag kivételét a kés nem segíti.

Ugyanúgy beleragadhat a gyümölcshús egy része, ráadásul a késsel veszélyesebb dolgozni: a kisméretű gyümölcsről és annak kemény magjáról könnyedén lecsúszhat a penge, így megvághatjuk a kezünket.

Hatékonyság: 5/10
Gyorsaság: 6/10

Üvegen, pálcikával

Ezt a trükköt sokunknak valószínűleg az internet tanította: a meggyszemeket egy szűk szájú palackra tesszük, majd egy evő- vagy hurkapálca segítségével átnyomjuk a szemeken a magot, amelyek a végén az üvegben végzik.

A módszer önmagában nem rossz, mind a kisebb, mind a nagyobb meggyeket ki tudjuk magozni így, csupán egy megfelelő palackra lesz hozzá szükségünk, ami nem dől el, és nem nagyon széles a szája (ezen beesnek a meggyek).

Hatékonyság: 8/10
Gyorsaság: 7/10

Gemkapoccsal

Szintén internetes trükk, talán a furcsább kategóriából: a meggyek magját egy gemkapoccsal is eltávolíthatjuk, ha a kampós végét belevájjuk a gyümölcsbe a szár helyénél, majd csavarunk egyet rajt, és kihúzzuk a magot.

Őszintén, ez egy bonyolultabb mozdulatsor, amihez kell némi gyakorlás, hogy a lépések beépüljenek az izommemóriánkba.

Ez pedig azt is jelenti, hogy elsőre nehezebben megy majd a magozás, és csak idővel tudunk felgyorsulni. Lehet, hogy érdemes a hagyományosabb technikáknál maradni.

Hatékonyság: 4/10
Gyorsaság: 3/10

Magozóval

Nyilván ez valahol egy „csaló” módszer, hiszen ha van egy megbízható és jó minőségű meggymagozónk, akkor azzal gyorsan és hatékonyan megoldhatjuk az egész kellemetlenséget. Ebben az esetben ne válasszunk mást, maradjunk a masinánál.

Hatékonyság: 8/10
Gyorsaság: 8/10

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári receptek, finomságok és okosságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek