Magozz meggyet pofonegyszerűen!

Ha befőttet teszel el, ha meggyes sütit sütsz, akkor ezt a zseniális meggymagozási technikát érdemes elsajátítanod!

A cseresznyés és meggyes sütik legnagyobb hátránya, hogy azt a fránya gyümölcsöt ki kell magozni, és ha nincsen ehhez való, spéci szerkezetünk, hanem az ujjainkkal próbálunk ügyeskedni, akkor egyrészt szétroncsoljuk a gyümölcsöt, másrészt fröcsköl is rendesen. Hát kérem szépen, erre is létezik egy újabb "miért nem nekem jutott eszembe" típusú, pofonegyszerű megoldás. Semmi más nem kell hozzá, mint egy üres – lehetőleg boros – üveg és egy erősebb szívószál (vagy egy evőpálcika, amivel az úriember is csinálja). A videóban ugyan cseresznyével reprezentálják a módszert, de meggyhez is tökéletes, nézzétek csak:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...