Magozz meggyet pofonegyszerűen!

Ha befőttet teszel el, ha meggyes sütit sütsz, akkor ezt a zseniális meggymagozási technikát érdemes elsajátítanod!

A cseresznyés és meggyes sütik legnagyobb hátránya, hogy azt a fránya gyümölcsöt ki kell magozni, és ha nincsen ehhez való, spéci szerkezetünk, hanem az ujjainkkal próbálunk ügyeskedni, akkor egyrészt szétroncsoljuk a gyümölcsöt, másrészt fröcsköl is rendesen. Hát kérem szépen, erre is létezik egy újabb "miért nem nekem jutott eszembe" típusú, pofonegyszerű megoldás. Semmi más nem kell hozzá, mint egy üres – lehetőleg boros – üveg és egy erősebb szívószál (vagy egy evőpálcika, amivel az úriember is csinálja). A videóban ugyan cseresznyével reprezentálják a módszert, de meggyhez is tökéletes, nézzétek csak:

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.