Júliusi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a júliusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – csemegézzetek és tartsatok velünk!

Július 6–8. Rétesfesztivál, Mórahalom

A már hagyományosnak nevezhető mórahalmi rétesfesztiválon idén több mint hatvanféle rétest kóstolhat a látogató. A tavalyi réteshossz rekordjának megdöntésére vállalkozó rétessütők remekeiből bárki kedvére lakmározhat, ha július első hétvégéjén ellátogat a dél-alföldi városba.

Még több információ itt >>

Július 7. Lecsófőző verseny, Szigethalom

A szigethalmi térség vállalkozói idén is megrendezik a hagyományos lecsófőző fesztivált. Bárki nevezhet, és nem kell másról gondoskodni, mint az egész estés jókedvről. Na, meg egy kondér isteni lecsóról!

Még több információ itt >>

Július 12–15. Bajai halászléfőző fesztivál, Baja

Immár 17. alkalommal rendezik meg a híres fesztivált a halászlé fővárosában. A hagyományos bajai halászlé több száz kondérban fog főni – hogy kié a legjobb, az a négynapos fesztivál utolsó napján derül ki. Aki szereti a halászlevet, főleg a bajait, mindenképpen ott a helye!

Még több információ >>

Július 13–14. Révfülöpi dödölle-, prósza- és palacsintafesztivál, Révfülöp

A Balaton északi partján, Révfülöpön idén először rendezik meg a dödölle-, prósza- és palacsintafesztivált. Mivel mindhárom nagy népszerűségnek örvend hazánkban, remélhetőleg minél többen lesznek rá kíváncsiak.

Még több információ itt >>

Július 13–15. Lipóti kenyér- és halfesztivál, Lipót

A második alkalommal megrendezett fesztiválon a hal és a kenyér tarol. A családbarát programok mellett természetesen a főzésé a főszerep. Lesz horgász- és halászléfőző verseny, és rekordkísérlet az ország legnagyobb kenyerére is.

Még több információ itt >>

Július 14–29. Badacsonyi bornapok, Badacsony

A badacsonyi borászatok legnevesebb borászai gondoskodnak arról, hogy július második felében a fesztivál látogatói igényes programokon keresztül tekinthessenek be a borvidék életébe. Esténként a zenei paletta különböző stílusú képviselői szórakoztatják a közönséget, és természetesen lesz kirakodóvásár, helyi ízek parádéja és különböző folklórműsor is.

Még több információ itt >>

Július 28. Matyó lakodalom, Szentistván >>

A hagyományos matyó lakodalom három napig tartott, amelynek legfontosabb eseményeit Szentistvánon egy napon mutatják be. A helyszínre látogató nemcsak a felelevenített népszokásoknak lehet tanúja, hanem megkóstolhatja az igazi matyó lakodalmi fogásokat is.

Még több információ >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek