r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Meggyes-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rétesalaphoz

A túrótöltelékhez

Összesen 860 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rétesalaphoz

A túrótöltelékhez

Összesen 3437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rétesalaphoz

A túrótöltelékhez

Összesen 203 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.3 g
  • Cink
    488 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    376 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 860 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6573.4 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    1504 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    921.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2975 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 3437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    116 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

A rétesalaphoz

A túrótöltelékhez

Elkészítés

A rétesalaphoz

  1. A töltelékhez villával összetörjük a túrót, hozzákeverjük a tojássárgákatt, cukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt.
  2. Megolvasztjuk a vajat.
  3. Vizes, jól kifacsart konyharuhára terítjük a réteslapokat egyesével, a széleit és a hajtáshelyet kenőtoll segítségével megkenjük mindig az olvasztott vajjal és egymáshoz képest 5-10 centire mindig magunk felé eltoljuk, hogy a hajtáshelyek ne essenek egymás fölé.
  4. Egy rúdhoz 3 lapot terítünk, a harmadikat könnyedén befröcsköljük az olvasztott vajjal, búzadarával szórjuk.
  5. A töltelék felét kanalanként rámerjük a tészta felénk eső kétharmadára, össze-vissza halmokba.
  6. Rászórjuk a meggy felét és a konyharuha segítségével magunktól elfelé nem túl szorosra feltekerjük.
  7. A töltelék nélküli harmad körüléri a rudat.
  8. A konyharuháról görgetjük a kivajazott tepsibe.
  9. A másik 3 lapot ugyanígy megtöltjük.
  10. A rudak tetejét olvasztott vajjal megkenjük.
  11. Előmelegített sütőben, nagy lángon pirosra sütjük.
  12. A szeleteléssel várunk, míg valamelyest kihűl a rétes.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 132050
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 09.

Ajánló

desszert, uzsonna

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes-túrós rétes
Harmathy Ildikó 313 recept

Vicces dolog ez a főzés, mert néha nagyon el tudja szégyelleni magát az ember, hogy mindenféle raffinált ételeket tud már készíteni, aztán előkerül valami egészen egyszerű és állsz, mint szamár a hegyen. Szakácsot kerestem éppen az Anna Malomba, egyáltalán nem az első évben, jelentkezett Imre. Meglepődtem, hogy hozzám jelentkezik szakácsnak, amikor saját üzlete van (igaz nem vendéglátó). Imre profi szakács. Próbafőzés...desszert: rétes, de, hogy miért pont rétes, azt nem tudom, mert akkoriban még nagyon vacak réteslapokat lehetett kapni, egyáltalán nem nagy indíttatásunk volt a rétes készítéséhez. (Nagyanyámnál a rétes egésznapos program volt, még a konyhát is átrendezte, hogy körbe lehessen nyújtani a tésztát - pörgős panzióban nincs idő az ilyesmire, akkor már tudtam. Imre végül természetesen nem jött el hozzám szakácsnak, de megtanított réteslapból rétest készíteni. Attól fogva semmilyen cafrangos, agyongyepált réteslap nem fogott ki rajtam. A mai réteslapokkal pedig álom dolgozni! A világ kicsi: Imre ma kecsketejet és sajtot árul a piacomon.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Nagyon izletesnek néz ki. Milyen meleg legyen a süt?? Hány fok?

Harmathy Ildikó

200 fok Dee!

Adrienn-B.

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy milyen réteslapot használsz? Most néztem, hogy amit vettem, abba 1db vastag van :(

Harmathy Ildikó

a Spar-ban szoktam venni, Adrienn, ha lehet olyat, amelyik nincs hajtogatva, csak rúdban göngyölve. üdv: Ildikó

medievil

Így meg nem csináltam de ma kipróbálom,a túrót most heviteettem ki

júliusi6

Szuper, szuper, szuper recept! Mar nem eloszor keszitem most is ez alapjan, es abszolut tokeletes! Teljesen jol ertheto reszletes leiras, a kepen is kifejezetten guszta, egyszeruen nagyszeru! Judit

Hozzávalók

A rétesalaphoz

A túrótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek