r
Nosalty Logó

Lagzikalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DrHouse
Lagzikalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1110 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1110 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 4439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tojást, a sót, a cukrot, a zsírt, és az élesztős tejet beleöntjük egy tálba, beletesszük a szegfűszeget, a lisztet, és a tésztát bedagasztjuk.Meleg helyen, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Amegkelt tésztát gyúródeszkán átgyúrjuk, és 10-15 percet pihentetjük, majd 20 kicsi, egyenlő részre vágjuk.
  4. 4 egyenlő hosszúságú rudat sodrunk. Kettőt a tepsibe teszünk párhuzamosan, majd erre merőlegesenamásik kettő rudat. A metszéspontoknál tekerünk egyet a tésztán úgy, hogy a közepén egy négyzet maradjon. A rudak végeit összetekerjük úgy, hogy egy kört kapjunk.
  5. Az 5. rudat olyan hosszúra sodorjuk, hogy az előzőeket kőrbeérje.
  6. A tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük attól függően, hogy milyen vastagra sodortuk a rudakat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2935
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lagzikalács
DrHouse 30 recept

Régen,  nálunk, a lakodalmas háznál készítettek ilyen kalácsot. A lakodalom előtti héten ezzel kínálták azokat a vendégeket, akik  nászajándékot vittek. A lakodalomban pedig az asztalra került úgy, hogy egy -egy kalácsot a borosüveg nyakára húztak. Sima kelt tészta, csak kicsit másként:) Anyukám a lekváros buktát is így készíti, csak akkor az őrölt szegfűszeget kihagyja belőle. Ebből a mennyiségből kb. 5 db kalács készíthető.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek