Nosalty Logó

Kakaós palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Kakaós palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 583 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1166 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 583 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1166 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  2. A palacsintatésztát fóliával letakarva minimum 2 órára a fridzsiderbe tesszük pihenni. (A tésztának főzőtejszín sűrűségűnek kell lennie, ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk.)
  3. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és kb. fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Az első felét kb. 45 másodpercig, a másik felét már csak 30 másodpercig sütjük.
  4. A kész palacsintát tányérra tesszük és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük (így klasszul meleg marad a tálalásig).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 117820
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 20.

Ajánló

Szubjektív ugyan, de szerintem jó citromosan elkészített túrótöltelékkel a legfinomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A jól bevált palacsintatésztát variáltam át egy kicsit.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra! Én is szoktam kakaós palacsintát készíteni!Ahogy te is írtad,valóban az extracitromos túró a legjobb vele, de én már kipróbáltam vaníliapudingos, málnadarabos töltelékkel, vaníliás porcukorral szórva is,és úgy sem utolsó!Csak egy tipp!Üdv:Suzie

Vikike96

Köszi szépen a receptet! Ma megcsináltam dupla adagot és ketten a testvéremmel szinte az összeset megettük. Egy maradt anyukámnak egy pedig apukámnak, pedig még kért volna......:D MI is túrókrémmel ettük,de az öcsém nem szereti túrót,ezért ? Anyu házi eperlekvárját választotta :-)

Szabó Éva

Ez a recept tényleg isteni! Eddig egyszer próbáltam meg palacsintát sütni,fehérjehabot kellett hozzá verni,meg bonyolult dolgokat csinálni,odaragadt,aztán az összes félig megsült "császármorzsaként" végezte,majd a kutyám örült, a kuka meg félig lett. Ez a palacsinta viszont jó, nagyon jó. Szépen szétterült, hamar megsült, finom is lett,ár kicsit a széle papíros lett,mármint töredezett feltehet?leg a vékonysága miatt. De egyáltalán nem volt baj,már egy darab sincs a dupla adagból. Egyébként, mintha Neke3d is olyan lenne egy kicsit a széle a képen, látva ezt nem aggódtam. Tegnap sütöttem, ultracitromos ricottakrém volt benne kis tejszínnel lazítva..Reggeli,ebéd és még vacsorára is jutott :) Na,mindent összevetve: nagyon köszönöm! Elmondhatom magamról, hogy tudok palacsintát sütni! :)

hinta6

Nekem viszont éppen ez a recept járt úgy,hogy a kukában végezte.Azt hiszem maradok a hagyományos palacsinta receptnél. :(

twixy

Szia! Köszönöm a receptet! A kisfiam amióta megsütöttem csak ezt a "néger" palacsintát kéri. ? csak simán porcukorral szereti a legjobban. Üdv: Twixy

Petra

Jó ízlése van a kisfiadnak:-).

Törölt felhasználó

fincsi

Törölt felhasználó

Ez valami förtelem !! Kérem nézzék át az elkészítését mert mi magyarok ezt nem értjük !! Mert nagyon zavaros!! Megértésüket és türelmüket köszönöm !! Nagyon ideges voltam mert nekem nem sikerült !!

Törölt felhasználó

Szerintem ish :))

Petra

Kedves Zsáki123! Sajnálom, hogy Önnek nem sikerült a kakaós palacsinta. Ez pedig csak egy mezei palacsintatészta, kis kakaóporral színezve. Semmi különös nincs az elkészítésében. Ha sima palacsintát szokott sütni, ennek is sikerülnie kellene:-). Üdvözlettel: Petra

Törölt felhasználó

Elkészítettem a vendégeimnek, vaníliás puding + kókuszreszelék keverékes töltelékkel, nagyon kelend? volt. Más töltelékkel is variálom majd a családnak, mert ilyen palacsintát kérnek ezentúl :) Köszönöm a receptet.

Mercuska

Szeretem a hozzászólásokat elolvasni egy új recept elkészítése el?tt, sokszor tanulságos. Ezen esetben a negatív hozzászólások miatt kissé ódzkodtam a palacsintát elkészíteni, de újra átnéztem az összetev?ket és a mennyiséget, és úgy gondoltam, nagy baj nem lehet. Rögtön dupla adagot készítettem, most sült az utolsó darab. Szépek, gusztusosak és finomak! Nem tudom másoknak mi nem sikerült, talán összekeverhették a grammot a dekagrammal? Ami a jó palacsinta elkészítéséhez nélkülözhetetlen: egy jó min?ség? palacsintasüt?, amit másra nem használunk. Szegény nagyikám a mai napig olyan süt?t használ, amiben el?tte minden mást belesütött, így a palik mindig lesülni kényszerülnek, úgyhogy minden palacsinta alá jó adag olajat tesz a sütés el?tt.... hát én úgy nem igazán szeretem. Mindent összevetve: finom a pali, és egyszer? elkészíteni!!!

Törölt felhasználó

A serpeny?be nem öntök olajat,hanem a palacsinta tésztába borítok egy kicsit,és úgy keverem fel a tésztát!Nagyon régóta így csinálom! Üdv mindenkit!

Törölt felhasználó

Suli 2. napja, h?vös id?, egész nap esik és csúszik a nyaralásom a rossz id? miatt... Minek lehet mégis örülni? Kedves "szomszédasszonyomnak", alig 12 éves és a padot koptatja :), ma van a névnapja..... még nem tudja, de az ajándék mellé -stílszer?en egy ?szi kabát - ebb?l sütök neki(k) vagy 50-100 db-ot, mindenféle töltelékkel. Isteni, már megkóstoltam! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek