Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós palacsinta

Kakaós palacsinta
Kakaós palacsinta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jól bevált palacsintatésztát variáltam át egy kicsit.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szubjektív ugyan, de szerintem jó citromosan elkészített túrótöltelékkel a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  2. A palacsintatésztát fóliával letakarva minimum 2 órára a fridzsiderbe tesszük pihenni. (A tésztának főzőtejszín sűrűségűnek kell lennie, ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk.)
  3. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és kb. fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Az első felét kb. 45 másodpercig, a másik felét már csak 30 másodpercig sütjük.
  4. A kész palacsintát tányérra tesszük és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük (így klasszul meleg marad a tálalásig).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 105 676
elküldve: 16
receptkönyvben: 828
elkészítve: 28/42
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2014-09-02 13:25

Suli 2. napja, hűvös idő, egész nap esik és csúszik a nyaralásom a rossz idő miatt... Minek lehet mégis örülni? Kedves "szomszédasszonyomnak", alig 12 éves és a padot koptatja :), ma van a névnapja..... még nem tudja, de az ajándék mellé -stílszerűen egy őszi kabát - ebből sütök neki(k) vagy 50-100 db-ot, mindenféle töltelékkel. Isteni, már megkóstoltam! :)

otromba
otromba Mon, 2013-12-02 17:01

A serpenyőbe nem öntök olajat,hanem a palacsinta tésztába borítok egy kicsit,és úgy keverem fel a tésztát!Nagyon régóta így csinálom!
Üdv mindenkit!

Mercuska
Mercuska Sat, 2013-05-25 17:27

Szeretem a hozzászólásokat elolvasni egy új recept elkészítése előtt, sokszor tanulságos. Ezen esetben a negatív hozzászólások miatt kissé ódzkodtam a palacsintát elkészíteni, de újra átnéztem az összetevőket és a mennyiséget, és úgy gondoltam, nagy baj nem lehet. Rögtön dupla adagot készítettem, most sült az utolsó darab. Szépek, gusztusosak és finomak! Nem tudom másoknak mi nem sikerült, talán összekeverhették a grammot a dekagrammal? Ami a jó palacsinta elkészítéséhez nélkülözhetetlen: egy jó minőségű palacsintasütő, amit másra nem használunk. Szegény nagyikám a mai napig olyan sütőt használ, amiben előtte minden mást belesütött, így a palik mindig lesülni kényszerülnek, úgyhogy minden palacsinta alá jó adag olajat tesz a sütés előtt.... hát én úgy nem igazán szeretem. Mindent összevetve: finom a pali, és egyszerű elkészíteni!!!

irisz6
irisz6 Mon, 2013-03-11 14:54

Elkészítettem a vendégeimnek, vaníliás puding + kókuszreszelék keverékes töltelékkel, nagyon kelendő volt. Más töltelékkel is variálom majd a családnak, mert ilyen palacsintát kérnek ezentúl :)
Köszönöm a receptet.

Zsáki123
Zsáki123 Thu, 2012-08-16 16:30

Ez valami förtelem !! Kérem nézzék át az elkészítését mert mi magyarok ezt nem értjük !!
Mert nagyon zavaros!! Megértésüket és türelmüket köszönöm !!

Nagyon ideges voltam mert nekem nem sikerült !!

petra
Petra / petra Fri, 2012-08-17 20:17

Kedves Zsáki123!
Sajnálom, hogy Önnek nem sikerült a kakaós palacsinta. Ez pedig csak egy mezei palacsintatészta, kis kakaóporral színezve. Semmi különös nincs az elkészítésében. Ha sima palacsintát szokott sütni, ennek is sikerülnie kellene:-).
Üdvözlettel:
Petra

twixy
twixy Tue, 2011-12-13 11:07

Szia!

Köszönöm a receptet! A kisfiam amióta megsütöttem csak ezt a "néger" palacsintát kéri. Ő csak simán porcukorral szereti a legjobban.
Üdv: Twixy

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Thu, 2010-08-12 00:12

Ez a recept tényleg isteni!
Eddig egyszer próbáltam meg palacsintát sütni,fehérjehabot kellett hozzá verni,meg bonyolult dolgokat csinálni,odaragadt,aztán az összes félig megsült "császármorzsaként" végezte,majd a kutyám örült, a kuka meg félig lett. Ez a palacsinta viszont jó, nagyon jó. Szépen szétterült, hamar megsült, finom is lett,ár kicsit a széle papíros lett,mármint töredezett feltehetőleg a vékonysága miatt. De egyáltalán nem volt baj,már egy darab sincs a dupla adagból. Egyébként, mintha Neke3d is olyan lenne egy kicsit a széle a képen, látva ezt nem aggódtam. Tegnap sütöttem, ultracitromos ricottakrém volt benne kis tejszínnel lazítva..Reggeli,ebéd és még vacsorára is jutott :)
Na,mindent összevetve: nagyon köszönöm! Elmondhatom magamról, hogy tudok palacsintát sütni! :)

hinta6
hinta6 Sat, 2011-10-08 15:44

Nekem viszont éppen ez a recept járt úgy,hogy a kukában végezte.Azt hiszem maradok a hagyományos palacsinta receptnél. :(

Vikike96
Vikike96 Tue, 2010-03-02 23:01

Köszi szépen a receptet! Ma megcsináltam dupla adagot és ketten a testvéremmel szinte az összeset megettük. Egy maradt anyukámnak egy pedig apukámnak, pedig még kért volna......:D
MI is túrókrémmel ettük,de az öcsém nem szereti túrót,ezért ő Anyu házi eperlekvárját választotta :-)

Suzie
Suzie / Suzie Sun, 2009-05-24 21:36

Szia Petra!
Én is szoktam kakaós palacsintát készíteni!Ahogy te is írtad,valóban az extracitromos túró a legjobb vele, de én már kipróbáltam vaníliapudingos, málnadarabos töltelékkel, vaníliás porcukorral szórva is,és úgy sem utolsó!Csak egy tipp!Üdv:Suzie

583
cukrozatlan kakaópor 25 g
finomliszt 100 g
tojás 2 db
vaj 40 g
tej 250 ml
cukor 1 ek
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek