Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhely halászlé

Korhely halászlé
Korhely halászlé
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben kínáltak először korhely halászlével, azóta kedvencem, ha halászlét készítek mindig csinálok korhely halászlét is, mert én így szeretem jobban a halászlét.
Van, aki babérlevelet is ad a korhely halászléhez, nekem így a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kifőtt tésztával tálalva ebédre is, vacsorára is isteni étel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halászlénál leírtak szerint elkészítjük az alaplét.
  2. Az alapléhez adjuk a pirospaprikát, a hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, citromkarikákat, citromlét, és sózzuk.
  3. Jól összefőzzük.
  4. A liszttel kevert tejföllel behabarjuk.
  5. Azonnal adjuk a halszeleteket és még egyet forralunk rajta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 865
elküldve: 1
receptkönyvben: 240
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév

receptkategóriák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

d.andi75
d.andi75 Mon, 2013-08-12 10:35

Köszönjük a receptet, kicsit mi is változtattunk rajta. Mondhatom isteni lett! Immár 2x készítettük el.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-08 19:20

A 17 éves lányom nagy rajongója a korhely halászlének,meg egyébként is mindíg kísérletezik a kajákkal,tehát ezzel-azzal feljavítja a főztömet.Történt egyszer,hogy halászlét főztem/elég sűrűn megesik,mert a férjem nagy horgász/és fintorogva mondta,hogy ő már ezt unja,tehát felturbózza valamivel.Akkor mi még nem ismertük a halászlének ezt a fajtáját .Tett bele tejfölt,mustárt,pici citromot.Hát mit mondjak,mindenki el volt ragadtatva.Később jöttünk rá,ez a korhely halászlé...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-10-20 20:05

Az alaplevet babérlevéllel főzöm, és a habarásba egy kanál mustárt is teszek.
Isteni finom!

432
ponty 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 ek
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
citrom 0.5 db
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 50 ml