Isteni tésztarakottasok

Mihez kezdjünk a tésztával? Gyakran döntünk mellette, de mikor sütöttünk utoljára vargabélest? Az egész család kedvencei lesznek a tésztarakottasok, mazsolával vagy anélkül!

Tésztákból sokszor készítünk sokféle ételt, gyors vacsoraként vagy ebédre gyakran választjuk, hiszen gyorsan megvan és szinte bármivel összeforgathatjuk a kifőtt alapanyagunkat. De milyen ritkán készítünk belőle édességet! Pedig egy kiadós, édes tésztarakottas bármilyen hétvégi főfogást kiválthat, ha a levessel már “megágyaztunk”a főfogásnak. Legnépszerűbb minden bizonnyal a vargabéles, de mutatunk pár opciót a tésztakreációk repertoárjának bővítésére!

Frissensült-kalauz: cigánypecsenye >>

"Más tészta"

A vargabéles nagyon finom, tagadhatatlanul kalóriadús finomság, nem jellemző, hogy egy átlagos októberi estén vállalkozunk arra, hogy összeállítsuk. A hétvége persze más, úgyhogy a hétközbeni saláták és szendvicsek vegetáló napjai után dúskáljunk a jóban! A vargabéles cérnametéltből készül, ez esetben házi készítésű változattal ne vacakoljunk, piacon, de még a boltokban is kapni jó minőségű házi tésztát. A stíriai metélt már kicsit “más tészta”, annál erősen ajánlott otthon nekirugaszkodni a metéltnek, de gyorsított főzéshez-sütéshez megteszi a jóféle bolti is. Mindkét ételféleség jellemzője, hogy rengeteg túró és vele járó mazsolamennyiséget igényelnek, az étel gericét tulajdonképpen ez a hozzávaló adja.

7 ellenállhatatlan gombás fogás >>

Ezen kívül a vargabélest a réteslapok tartják egyben, alul és fölül keretezik az isteni túrós, metéltes tölteléket. Fontos, hogy a tésztát előzetesen ne főzzük agyon, éppen csak pördüljenek párat a cérnametéltszálak a forró vízben, hiszen később még sütni fogjuk őket. Ne feledjük, hogy a tojások sárgáját külön fogjuk használni a fehérjéktől, ez utóbbit pedig kellően keményre kell felverni, különben oda minden fáradozásunk. A stíriai metélt esetében a már fönt említett házi tésztakészítési macera mérföldkőnek számít, a vargabéleshez képest itt a réteslapokkal nem, csak a tésztával tömjük meg jó alaposan a túrós masszánkat. Akárcsak a vargabélesnek, a stíriainak is a tejföl adja meg a kellő krémességet.

További édes tésztarakottasok receptjei itt >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!