Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiroli tészta

Tiroli tészta
Tiroli tészta
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a túrót, csak édes formájában. Mióta Anyukám először elkészítette, azóta az egyik kedvencem lett. Nagyon egyszerű, finom és laktató étel. Édesszájúak előnyben!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a hozzávalókkal.
  3. A fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk az előzőekben kikevert hozzávalókhoz.
  4. Mindezt összekeverjük a tésztával.
  5. Egy tepsit bevizezünk, majd kristálycukorral megszórjuk, és ebben sütjük ki a tésztát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 684
elküldve: 3
receptkönyvben: 119
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Erchy

Mióta szakács: 2010.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes túrós tészta sütőben sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angyalka666
angyalka666 Wed, 2012-11-07 12:49

Szia!
A 15 dkg cukor megy bele a tojásba, vagy az a tepsi szórásához kell? :)
Angi

680
csuszatészta 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 2 ek
mazsola 50 g
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 1 ek