r
Nosalty Logó

Almás sült tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Almás sült tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 922 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 922 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5418.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    2685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    976 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, meleg vízzel leöblítve lecsöpögtetjük és az olvasztott vajon összekeverjük.
  2. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A tojássárgákat a cukorral (vagy mézzel) kikeverjük, a felét félretesszük.
  4. A másik feléhez hozzákeverjük a lekvárt, a fahéjjal ízesítjük és belekeverjük a reszelt almát. (Nem kell kicsavarni a levét!)
  5. A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával és egy kikent tepsibe simítjuk.
  6. A tojások fehérjéből habot verünk és összeforgatjuk a tejföllel és a félretett tojássárgás cukorral. A tészta tetejére simítjuk, és előmelegített forró sütőben, közepes lángon sütjük kb. 25-30 percig.
  7. Kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 26093
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Ajánló

Húsos levesek után, remek második fogás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nekem a tészta jöhet sósan-édesen, mindegy: IMÁDOM! Ezt az édes-almás-lekváros változatot nagyon régóta, rendszeresen készítem a családnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek