Imádjuk a SÁRGARÉPÁT: ebbe rakd a húslevesen kívül

A sárgarépa náluk a szerkesztőségben úgy fogy, mintha legalábbis nyulak lennénk - reggelire, uzsonnára, levesbe, salátákba. Ne becsüljük le ezt az olcsó zöldségfélét!

A sárgarépától megtanulunk fütyülni, szebben is barnulunk tőle, de még a látásunkat is javíthatja - kábé ennyit tud róla mindenki, de legtöbben a húslevesbe, vadasba, gulyásba, vagy esetleg salátákba rakja, reszelten.

Pedig az egész heti menüdet feldobhatod vele, hiszen reggelikbe, levesekbe, főételekbe, salikba, kencékbe, sütikbe is mehet, dögivel! MUTATJUK:

REGGELI

Keverj egy kencét, annyiféleképpen feldobhatod, mondjuk sajttal, fűszerekkel, de egyéb zöldségekkel is vegyítheted. Kend a pirítósodra, vagy tunkold zellerszárral!

LEVES

A leves nem nagy meglepetés, de lássunk túl a gulyáson, bablevesen és húslevesen, és rakjuk krémlevesekbe, minestronéba, thai változatokba is!

FŐÉTEL

Vadas, töltött/sült húsok, zöldséges tészták, gnocchi, fasírt, főzelék, rakottas, tepsis ételek, annyi opció van, hogy nem bírsz választani majd!

Tésztaételek

Egy kínai büfés tésztát hoztunk, amit hidd el, házilag jobban szeretsz majd, és adalékanyag sincs benne, de egy sütős cukkinis-répás változatot és egy vegán (!) bolognait is mutatunk - utóbbi hús nélkül is megnyer majd.

Egytálételek

A répafőzelék nem áll meg a menzás borzalmaknál, hidd el, de van még itt ludaskása rizzsel, husival, és egy kiadós tepsis édesburgonyás-répás pásztorpite is!

Főételek

A vadast nem hagyhattuk ki, de mutatunk gyönyörű egybefasírtot és egy töltött dagadót is, amibe szintén került répa!

Saláták

Ebédre, uzsonnára, vacsorára is választhatunk salátákat – a répa nem egy újdonság, mint hozzávaló, de azért a franciasalátán kívül elég sok opciónk van!

ÉDESSÉG

Ne ódzkodjunk attól, hogy répát rakjunk édességekbe – a répatorták nagy kedvenceink, de ez a narancssárga szelet is megér egy próbát, olyan mutatós!

VACSORA

Ez a gnocchi a szerkesztőség egyik kedvence, muszáj kipróbálni, de a zöldségfasírtokra sem mondanánk nemet, a parmezános sült változat pedig nasinak sem utolsó.

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek