Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos répakrémleves

Rozmaringos répakrémleves
Rozmaringos répakrémleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a krémleveseket, hiszen gyorsan elkészül, tartalmas és finom. A hűvös őszi és téli időszakokban  gyakran készítem, mindenféle zöldségből, akár vegyesen is. Bevallom pattogatott kukoricával még nem fogyasztottam levest, de egy főzőműsorban láttam, és nagyon ízlik. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát a szőlőmagolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott répát, és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát - vagy ha van, zöldséglevet - és puhára főzzük. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Ha a répa megpuhult, botmixer segítségével krémesre turmixoljuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, a finomra vágott rozmaringlevelet, és az egészet pár perc alatt összeforraljuk.
  3. A levest tányérba merjük, meglocsoljuk kevés szőlőmagolajjal, és popcornnal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsi21

Mióta szakács: 2016.12.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

répaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

205
sárgarépa 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
szőlőmagolaj 3 ek
rozmaring 1 teáskanál
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pattogatott kukorica 15 g
leveskocka 1 db
víz 5 dl