r
Nosalty Logó

Goudasajtos-sárgarépás vajkrém

NS
Goudasajtos-sárgarépás vajkrém
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

433
Kalória
15.4g
Fehérje
7.6g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
140.6g
Víz
126g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    140.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    5362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10724 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    589 micro
  • β-karotin
    2553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A répát megmossuk, gyökérkefével átsikáljuk, és reszelőn apróra dolgozzuk. Ugyanilyen lyukmérettel reszeljük le a sajtot is.
  2. A répareszeléket kézzel kifacsarjuk. A levet nem kell kiöntenünk, narancslébe keverve, vagy szódával felöntve nagyon finom és egészséges italt kapunk.
  3. Egy keverőtálban a répát, a sajtot és vajat villával alaposan összedolgozzuk, és közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vajat lépésenként adagoljuk, sok múlik ugyanis azon, hogy mennyi nedvesség maradt a répában, és mennyire zsíros a sajt. Előfordulhat, hogy a jó állag érdekében több vagy épp kevesebb vajra lesz szükségünk.
  4. A kész vajkrémet rozskenyérre kenjük fél ujjnyi vastagon, a tetejét édes-nemes fűszerpaprikával és apróra vágott snidlinggel szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Mindig is érdekeltek a zöldségalapú kenyérfeltétek, krémek és pástétomok. Egy hasonló recepttel találkoztam nemrég, de ott a füstölt sajt nálam nem harmonizált a répa friss ízével, ezért ezt a változatot kísérleteztem ki, és úgy tűnik, megérte.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...