Nosalty Logó

Parmezános sült sárgarépa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ezen a képen: Parmezános sült sárgarépa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18441 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18441 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2587 micro
  • β-karotin
    6168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 118 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, majd négybe vágjuk. Egy edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és az olajat, jól elkeverjük. A parmezánt elkeverjük a morzsával és a fűszerkeverékkel, a sárgarépára szórjuk, és összekavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 1531
  • Össznézettség: 53305
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mártogatóssal vagy csak önmagában egy finom nassolni való, de köretként is tálalhatjuk.

Hozzászólások

Walaky

Miért is nem lep?döm meg....?! :)))

Liguana

Nagyon finom :))

vmzsuzsa

Érdemes volt kipróbálni, nagyon finom lett. Bár nem ragadt rá a sajt a répára, mint a képen, de az íze így is tökéletes volt.

Babapiskóta

Kedves Szakács ! Már nagyon vágytam egy ilyn finom és egyszerüen elkészithet? sárgarépaköretre. Nekem Toscana füszerkeverékem volt és nem tudom milyen lett volna a provancival. Legközelebb azzal készitem el. Köszönöm és várm más zöldséges köret receptjeit is

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!