Meglepődve olvastam a felkérést, ugyanis álmomban sem merült fel bennem, hogy ebben a rovatban ilyen kevés beküldött recepttel helyet lehet kapni. Úgy gondoltam, hogy kb. 100 szükséges ahhoz, hogy valaki a hét szakácsa lehessen. Rosszul gondoltam.
Szüleimnek és nagyszüleimnek köszönhetően nem volt nehéz beleszeretnem a konyha és az ott született finomságok világába. Sokszor segítettem nekik, legtöbbször a sütemények elkészítésében. A mai napig is ez vonz leginkább, szinte nem telik el úgy hétvége, hogy ne süssek valamit a család vagy a barátok örömére.
A gyűjtögetés gimnazista koromban kezdődött, nem egy füzetet ragasztottam tele a családi és az innen-onnan kivágott receptekkel. Manapság sajnos egyre kevesebb időm jut rá, de igyekszem olyanokat beküldeni, amiből nincs még 5 hasonló a NoSalty repertoárjában. Gyakran barangolok külföldi oldalakon is, bőszen kutakodom, hogy milyen újabb finomsággal rukkolhatnék elő. Nem is csodálkozom, amikor a „Már megint valami újdonság?” kérdést teszik fel nekem, ilyenkor csak mosolyogni szoktam a nem létező bajszom alatt.
A másik viccelődő kérdésük, a „Kicsaltad belőle a cukrot?” is gyakran elhangzik, mert annak mennyiségét rendszeresen csökkenteni szoktam.
Nagyon szeretek fényképezni is, képes vagyok akár fél órán keresztül kattintgatni a gépet, mire olyan kép születik ami tetszik, pláne, ha ételről van szó. Mondanom sem kell, hogy a többiek mennyire örülnek ilyenkor, hogy az illatozó süteményt erre az időre el kell felejteniük.
Olykor elvonási tüneteim is szoktak lenni, például, ha kánikula van. Párom ilyenkor sütőkapcsolási tilalmat szokott elrendelni, közben persze huncut mosollyal az arcán azt reméli, hogy ez engem cseppet sem zavar, és majd az elsők között ehet abból, amit sütök.
Alapjában véve az egészséges táplálkozás és életmód híve vagyok, rendszeresen sportolok, ennek ellenére ide szinte csak édességek receptjeit küldtem be, mert nass nélkül nem élet az élet.
Hozzászólások (6)
Kedves Zúza! Miért a meglep?dés? Olyan gusztusos fotókat, isteni recepteket láthatunk itt t?led, hogy ehhez csak igaz szívb?l gratulálni tudok. Üdvözlettel: Évi néni
Kedves Évi néni, köszönöm szépen! A meglep?dés mostanra inkább öröm. Üdvözlettel, Zúza
Kedves Zuza! En is csak amulok-bamulok a gyonyoru sutifotoidon. Gusztak egytol egyik es nagyon jo receptek. Gratulalok! Udv. Veronika
Köszönöm, kedves Veronika! Üdvözletemet küldöm Ausztráliába! Zúza
Kedves Zuza! Egyet ertek teljes mertekben az elottem szolokhoz! Teged a minoseg, igenyesseg es nem a darab szam miatt valasztottak. udv:witch
Köszönöm! Szép képeket készítesz Te is, és az a sok finomság... Nem véletlenül vagy elmentve a kedvenceim közé. :) Minden jót! Zúza
Nahat, ezt meg en olvasom meglepodve! De aranyos vagy, koszonom, hogy megirtad, igy mar a nap is fenyesebben fog sutni ma. :o) udv:witch
Kedves Zúza! Gratulálok a kitüntetéshez; megérdemelt! Min?ségi receptek, szép fotókkal! A Túró Rudi fagyit most fedeztem fel, feltétlen kipróbálom!!!! További minden jót, üdv, Torma :)
Köszönöm szépen a kedves szavakat, jó fagyizást majd! Üdv. Zúza :)
Kedves Zuza, en is gratulalok! Tobb receptedet elmentettem annak idejen en is, pl. az alj nelkuli turost (bar meg min. egy evet kell ra varnom, hogy hazamehessek es turohoz jussak...) es sajnalom, hogy mar nem toltesz fel recepteket mostanaban.
Kedves Boribon, sajnos kevesebb id?m van rá, de azért fogok még beküldeni. :) Köszönöm!
Tiszta szívb?l gratulálok, hogy Te vagy a Hét Szakácsa! :) Csodás ételeid vannak, miért lep?dtél meg? Kívánom, hogy legyenek ötleteid, hogy kedves családod és a mi örömünkre f?zzél-süssél még sokáig, és persze a magad örömére.:) Szép nyári napokat, mert még azért van egy pár. Éva-Anyóca
Köszönöm szépen, a jókívánságokat is! Vannak elképzeléseim, már tudom is, hogy mi lesz a következ? recept amit beküldök. Nektek is további kellemes nyarat, és jó sütést f?zést! Zúza