A hét szakácsa: Zúza

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, Zúzát!

Meglepődve olvastam a felkérést, ugyanisálmomban sem merült fel bennem, hogy ebben a rovatban ilyen kevés beküldött recepttel helyet lehet kapni. Úgy gondoltam, hogy kb. 100 szükséges ahhoz, hogy valaki a hét szakácsa lehessen. Rosszul gondoltam.

Szüleimnek és nagyszüleimnek köszönhetően nem volt nehéz beleszeretnem a konyha és az ott született finomságok világába. Sokszor segítettem nekik, legtöbbször a sütemények elkészítésében. A mai napig is ez vonz leginkább, szinte nem telik el úgy hétvége, hogy ne süssek valamit a család vagy a barátok örömére.

A gyűjtögetés gimnazista koromban kezdődött, nem egy füzetet ragasztottam tele a családi és az innen-onnan kivágott receptekkel. Manapság sajnos egyre kevesebb időm jut rá, de igyekszem olyanokat beküldeni, amiből nincs még 5 hasonló a NoSalty repertoárjában. Gyakran barangolok külföldi oldalakon is, bőszen kutakodom, hogy milyen újabb finomsággal rukkolhatnék elő. Nem is csodálkozom, amikor a „Már megint valami újdonság?”kérdést teszik fel nekem, ilyenkor csak mosolyogni szoktam a nem létező bajszom alatt.

A másik viccelődőkérdésük, a„Kicsaltad belőleacukrot?”is gyakran elhangzik, mert annak mennyiségétrendszeresen csökkenteni szoktam.

Nagyon szeretek fényképezni is, képes vagyok akár fél órán keresztül kattintgatni a gépet, mire olyan kép születik ami tetszik, pláne, haételről van szó.Mondanom sem kell, hogy a többiek mennyireörülnek ilyenkor, hogy az illatozó süteményt erre az időre el kellfelejteniük.

Olykor elvonási tüneteim is szoktak lenni, például, ha kánikula van. Párom ilyenkor sütőkapcsolási tilalmat szokott elrendelni, közben persze huncut mosollyal az arcán azt reméli, hogy ez engem cseppet sem zavar,és majd az elsők közöttehet abból, amit sütök.

Alapjában véve az egészséges táplálkozáséséletmód híve vagyok, rendszeresen sportolok, ennek ellenére ide szinte csakédességek receptjeit küldtem be,mertnass nélkül nemélet azélet.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Évi néni

Kedves Zúza! Miért a meglep?dés? Olyan gusztusos fotókat, isteni recepteket láthatunk itt t?led, hogy ehhez csak igaz szívb?l gratulálni tudok. Üdvözlettel: Évi néni

Zúza

Kedves Évi néni, köszönöm szépen! A meglep?dés mostanra inkább öröm. Üdvözlettel, Zúza

pussycat

Kedves Zuza! En is csak amulok-bamulok a gyonyoru sutifotoidon. Gusztak egytol egyik es nagyon jo receptek. Gratulalok! Udv. Veronika

Zúza

Köszönöm, kedves Veronika! Üdvözletemet küldöm Ausztráliába! Zúza

witch

Kedves Zuza! Egyet ertek teljes mertekben az elottem szolokhoz! Teged a minoseg, igenyesseg es nem a darab szam miatt valasztottak. udv:witch

Zúza

Köszönöm! Szép képeket készítesz Te is, és az a sok finomság... Nem véletlenül vagy elmentve a kedvenceim közé. :) Minden jót! Zúza

witch

Nahat, ezt meg en olvasom meglepodve! De aranyos vagy, koszonom, hogy megirtad, igy mar a nap is fenyesebben fog sutni ma. :o) udv:witch

Torma

Kedves Zúza! Gratulálok a kitüntetéshez; megérdemelt! Min?ségi receptek, szép fotókkal! A Túró Rudi fagyit most fedeztem fel, feltétlen kipróbálom!!!! További minden jót, üdv, Torma :)

Zúza

Köszönöm szépen a kedves szavakat, jó fagyizást majd! Üdv. Zúza :)

Boribon

Kedves Zuza, en is gratulalok! Tobb receptedet elmentettem annak idejen en is, pl. az alj nelkuli turost (bar meg min. egy evet kell ra varnom, hogy hazamehessek es turohoz jussak...) es sajnalom, hogy mar nem toltesz fel recepteket mostanaban.

Zúza

Kedves Boribon, sajnos kevesebb id?m van rá, de azért fogok még beküldeni. :) Köszönöm!

Éva-Anyóca

Tiszta szívb?l gratulálok, hogy Te vagy a Hét Szakácsa! :) Csodás ételeid vannak, miért lep?dtél meg? Kívánom, hogy legyenek ötleteid, hogy kedves családod és a mi örömünkre f?zzél-süssél még sokáig, és persze a magad örömére.:) Szép nyári napokat, mert még azért van egy pár. Éva-Anyóca

Zúza

Köszönöm szépen, a jókívánságokat is! Vannak elképzeléseim, már tudom is, hogy mi lesz a következ? recept amit beküldök. Nektek is további kellemes nyarat, és jó sütést f?zést! Zúza

Címlapról ajánljuk

További cikkek