r
Nosalty Logó

Túró rudi fagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Túró rudi fagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 602 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3010 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.5 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 602 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6332.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 3010 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Enyhén melegítsünk fel két doboznyi joghurtot egy edényben. Adjuk hozzá a cukrot, és kevergetve oldjuk fel benne.
  2. A többi hozzávalótdolgozzuk össze,öntsük hozzá a cukros joghurtot,majd krémesítsükbotmixerrel.
  3. Öntsük jól záródó tégelyekbe, és tegyük mélyhűtőbe.
  4. Nincs más dolgunk, mint kb. fél óránként alaposan átkeverni.
  5. Ne fagyasszuk nagyon keményre,így könnyebb vele dolgozni. Fogyasztás előtt egy órával érdemes kivenni a mélyhűtőből, így a gombócolás is jobban megy.
  6. Porciózás után "meglocsoljuk" olvasztott csokoládéval, és szórunk rá egy kis csokiforgácsot is. (Ha kehelybe tesszük, akár rétegezhetjük is.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 54694
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

A receptben megadott cukor és citromlé arányát a saját és családom ízlése szerint - kevésbé édesre - alakítottam. Fagyasztás előtt érdemes megkóstolni, és ízlésünkre hangolni. A cukor elvileg helyettesíthető mézzel vagy agave sziruppal. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt, alkossatok bátran! Akinek van fagyigépe, ne kímélje! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az évek folyamán többféle joghurt- és túrófagyi receptet sikerült összegyűjtenem, ezeket kombinálva alkottam meg ezt a tojásmentes túrófagyit. Olvasztott csokoládéval kanalazva hasonló íze van, mint a Túró rudinak, ezért bátorkodtam így elnevezni. Mivel nem fagyigéppel készül, nem lesz mesterien selymes állagú, de az íze mindent kárpótol. Hallottam valami olyasmit is, hogy ajánlatos szentjánoskenyér-lisztet (E410) hozzákeverni, mert ezzel kiküszöbölhető az esetleges kristályosodás. Mint adalékkerülő, nálam ez a lépés tuti kimarad, e nélkül is rohamos iramban elfogy. Ebből a mennyiségből kb. 1,5 liter fagyink lesz.

Hozzászólások (14)

kiscsigusz

Húúú, ez izgalmasan hangzik! Egy villámkérdés: a tejszínt el?bb felvered és úgy kevered bele, vagy csak a la nature? Köszi a receptet! Üdv, kiscsigusz

Zúza

Szia Kiscsigusz! A tejszínt nem kell felverni. Üdv.: Zúza

sztike

Kedves Zúza! Köszönjük ezt a szuper receptet, ma elkészítettem, épp fagy. Diabetikus verzióban csináltam és a csoki is majd cukormentes lesz rajta, de biztos vagyok benne, hogy isteni finom lesz így is, hiszen nem fagyott állapotában is az! Szóval, köszönjük, még egyszer! :) Üdv, Eszter

Zúza

Kedves Eszter! Örülök, hogy ízlik, remélem a diabetikus verzió ízvilága is "túrórudisra" sikeredik! :) Jó fagyizást kívánok, üdv.: Zúza

sztike

Kedves Zúza! Tökéletes lett, szerintem, habár fagyigépünk nincsen, tehát csak kevergetni tudtam. :) A változtatás mindössze annyi volt, hogy cukor helyett édesít?t használtam és csokinak pedig norbisat. Nem hiszem, hogy nagy lenne a különbség, nagyon finom. :) Köszönjük szépen! Üdv, Eszter

Törölt felhasználó

Sziasztok!Nagyon szimpi a recept,megfogom csinálni,de milyen jorhúrt kell bele???

Zúza

Szia Ani! Sima natúr joghurt. Üdv.: Zúza

szilvi49

Nálunk az egész család imádja a túró rudit, legyen az fagyi, torta, túró rudi. a madártejes mizo az egyik kedvencünk, a gyereknek nagyon tetszett a videó, hogyan is készül a finom túró, amib?l a rudi készül http://minu.me/-youtej

Törölt felhasználó

na jó, ?szinte véleményeket kérek! vkinek sikerült ez fagyigéppel? mármint nem kompresszorossal, hanem simával?? mert én ezt a receptet hónaptok óta kinéztem, tegnap megvettük és befagyasztottuk a fagyigépet (hauser), ma megcsináltam...volna...de semmi. keveri-keveri 40 percig, egyre hígabb....most a mélyh?t?ben van, de a fagyigép sztem semmire sem jó, csak kever?gép! :( amire a botmixer is megteszi...nagyon csalódott vagyok, vagy vmit elrontottam? köszi, ha vkinek van tapasztalata

Zúza

Nem próbáltam még fagyigéppel. Szerintem csak annyival tud többet, hogy megkímél az embert a kevergetést?l. Én inkább többször kiveszem és átkeverem, a többi a fagyasztó dolga. Érdekes, azt gondoltam volna, hogy fagyigéppel is úgy megy minden mint a karikacsapás, ezért írtam oda, hogy akinek van, az használja. Engem még nem hozott lázba egy gép beszerzése, de most hogy ezt írtad, szerintem nem is veszek. Nem tudom miért nem fagyott meg...

Törölt felhasználó

hát ne vegyél, szívás az egész! remélem így kifagy, biztos finom.

Törölt felhasználó

Nekem van fagylaltgépem:)) én nagyon szeretem, jó fagyit lehet vele csinálni:)) Lehet kapni Dr.Oetker fagyiport, le van írva, hogy kell elkészíteni, az tuti igazi fagyi lesz!:)))

Zúza

Hááát, inkább nem porozok :)

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! tudod mit? ne porozzál!:))

Zúza

OK ;))

Törölt felhasználó

A tuti tippek oldalon találtam fagyi recepteket. Itt egy csomó hasznos tanács is található, amik nekem bejöttek pl: sok cukor esetén nem fagy meg a fagyi. Szerintem nyugodtan keressétek meg, sajnos nem sikerült ide másolni.

Törölt felhasználó

Én azt tapasztaltam a fagyigéppel, hogy els? alkalommal (tehát minden évben amikor el?ször használom) több, mint egy napig érdemes a mélyh?t?ben tartani, és két fagyi között is teljen el egy nap, hogy rendesen megfagyjon. Különben hamarabb kiolvad, mint hogy a fagyi elkészülne. Ezen kívül nem árt, ha nem a legnagyobb kánikulában próbálkozom vele. Ha nagyon meleg van, és van rá lehet?ség, érdemes levinni a pincébe. Ha nem minden hozzávaló a h?t?b?l jött (pl friss gyümölcsfagyinál) akkor a krémet érdemes el?tte jól leh?teni. Ha ezek adottak, elég a 20-25 perc, hogy fagyott, de még önthet? és krémes legyen a fagyi. Ha nem akar megfagyni, akkor sem szabad sokáig bennehagyni a gépben, mert csak egyre rosszabb lesz, ahogy olvad. Ilyenkor marad, hogy fagyás közben ki kell venni (fél, vagy egyóránként) a mélyh?t?b?l, és megkeverni. (Az én gépembe a fenti túrós receptb?l csak fél adag férne.) Az eddigi legjobban m?köd? recept nekem az eper vagy szeder fagyi. Tuti sikerélmény: 2-2,5 dl tejszín 4-6 ek kristálycukor összeturmixolt gyümölcs 1-2 dl tej (inkább kevesebb amennyi még fér a gépbe) A hozzávalókat csak simán össze kell keverni. (A szedret érdemes átpaszírzni el?tte!)

Törölt felhasználó

Nekem van fagylaltgépem:)) én nagyon szeretem, jó fagyit lehet vele csinálni:)) Lehet kapni Dr.Oetker fagyiport, le van írva, hogy kell elkészíteni, az tuti igazi fagyi lesz!:)))

Törölt felhasználó

Lehet,hogy nagyon tudatlan vagyok,de meg szeretném kérdezni,hogy hab- vagy f?z?tejszín kell hozzá?

Zúza

Habtejszín

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen,feltétlenül kipróbálom,még soha nem készítettem fagyit,de ez nagyon egysze?nek és finomnak t?nik!

BDH

Köszíííí nagyon jó lett! Bár van fagyi gépem, csak már nem fér a fagyasztóba a sok epert?l, cseresznyét?l, meggyt?l, így a te módszeredet használtam. A gyerk?cöm 3 éves és nagy TúróRudi imádó,s most már fagyiban is ez lesz a kedvence!!!!

Zúza

De jóóó! Örülök, puszi a kis rudiimádónak! :)

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Még a nyáron készítettem el, de elfelejtettem véleményt írni. Ez egyszer?en szuper! :) Nagyon finom és ez az igazi túró rudi, nem pedig az, amit a boltban lehet kapni. Köszi receptet!

Zúza

Éljen az igazi rudi! :)

Samiya

Kedves Zúza! Muszáj nekem is megköszönnöm ezt a receptet.. Eszméletlen finom és csokiöntettel pedig maga a tökély! :) Én is csak 16 dkg cukrot tettem bele és így volt tökéletes. :) Üdv: Samiya

Zúza

Kedves Samiya, egészségetekre! Ennek örömére ma én is készítek egy adagot, már rég csináltam. További kellemes nyarat, és fagyizgatást! :)

Kökény János

Kedves Zúza, vagy valaki más! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Milyen mennyiségi egység az "1 mk" (vanília kivonat)? Sacc per kb 4-5 ml-re tippelek, de nem szeretném elrontani a fagyit :) Üdv, János

Zúza

Kedves János! 1 mk = 1 mokkáskanál Egyébként ha éppen nincs vanília kivonat vagy aroma, helyettesíthetjük (bourbon) vaníliás cukorral, vagy ami még jobb, vaníliarúd kikapart magjaival. Sok sikert, üdv. Zúza

Törölt felhasználó

Sziasztok! A gyermekeim állandóan nyaggatnak, hogy vegyünk nekik egy fagyigépet és mindig ezzel piszkálnak, ahányszor meglátnak egy fagyigépet a media marktba vagy fagyi közelébe jutnak. Most végre kapnak majd egyet, csak nem tudjuk, h. a 2 féle gép közül melyik a jobb vagy mi a különbség. A kompresszoros vagy a sima fagylaltgép készít finomabb fagyit? Egyébként ezeket a kompresszoros gépeket használják a fagyizókban?

Törölt felhasználó

Hello! Ugyanolyan finom lesz, miért szamitana a technologia? Amugy a meglév? robotgéphez érdemes fagyi kiegészít?t, nagyon olcsón, 25-30 ezer ftért beszerezhet?!!! Mindenkinek ezt ajanlom amugy, egyszerubb mint a fagyasztoban kevergetni...

Törölt felhasználó

Sziasztok! A gyermekeim állandóan nyaggatnak, hogy vegyünk nekik egy fagyigépet és mindig ezzel piszkálnak, ahányszor meglátnak egy fagyigépet a media marktba vagy fagyi közelébe jutnak. Most végre kapnak majd egyet, csak nem tudjuk, h. a 2 féle gép közül melyik a jobb vagy mi a különbség. A kompresszoros vagy a sima fagylaltgép készít finomabb fagyit? Egyébként ezeket a kompresszoros gépeket használják a fagyizókban?

Zúza

Szia! Sajnos nem tudom melyik gép jobb, a neten biztos van err?l valami információ. Ezt a fagyit kézzel kevergettem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek