Túró rudi fagylalt
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
12.3g habtejszín36 kcal
-
30.7g tehéntúró45 kcal
-
36.9g joghurt22 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
6.1g csokoládé34 kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1266.5 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 206.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.1 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6332.6 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 1323 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1860 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.7 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1032.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 710 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.2 g
-
Cink 80 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
2 dl habtejszín
-
50 dkg tehéntúró
-
20 dkg cukor
-
3 ek citromlé
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés
- Enyhén melegítsünk fel két doboznyi joghurtot egy edényben. Adjuk hozzá a cukrot, és kevergetve oldjuk fel benne.
- A többi hozzávalótdolgozzuk össze,öntsük hozzá a cukros joghurtot,majd krémesítsükbotmixerrel.
- Öntsük jól záródó tégelyekbe, és tegyük mélyhűtőbe.
- Nincs más dolgunk, mint kb. fél óránként alaposan átkeverni.
- Ne fagyasszuk nagyon keményre,így könnyebb vele dolgozni. Fogyasztás előtt egy órával érdemes kivenni a mélyhűtőből, így a gombócolás is jobban megy.
- Porciózás után "meglocsoljuk" olvasztott csokoládéval, és szórunk rá egy kis csokiforgácsot is. (Ha kehelybe tesszük, akár rétegezhetjük is.)
- Receptkönyvben: 1093
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 63935
- Feltöltés dátuma: 2011. június 26.
Ajánló
A receptben megadott cukor és citromlé arányát a saját és családom ízlése szerint - kevésbé édesre - alakítottam. Fagyasztás előtt érdemes megkóstolni, és ízlésünkre hangolni. A cukor elvileg helyettesíthető mézzel vagy agave sziruppal. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt, alkossatok bátran! Akinek van fagyigépe, ne kímélje! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az évek folyamán többféle joghurt- és túrófagyi receptet sikerült összegyűjtenem, ezeket kombinálva alkottam meg ezt a tojásmentes túrófagyit. Olvasztott csokoládéval kanalazva hasonló íze van, mint a Túró rudinak, ezért bátorkodtam így elnevezni. Mivel nem fagyigéppel készül, nem lesz mesterien selymes állagú, de az íze mindent kárpótol. Hallottam valami olyasmit is, hogy ajánlatos szentjánoskenyér-lisztet (E410) hozzákeverni, mert ezzel kiküszöbölhető az esetleges kristályosodás. Mint adalékkerülő, nálam ez a lépés tuti kimarad, e nélkül is rohamos iramban elfogy. Ebből a mennyiségből kb. 1,5 liter fagyink lesz.