r
Nosalty Logó

Karamellszósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 882 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 294 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 882 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 366 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.
  2. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)
  3. Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
  5. Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 681
  • Össznézettség: 385005
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Ajánló

Forró vanília mellé.  

Receptkategóriák

Klasszikus, gyorsan elkészíthető szósz, fagylaltokhoz, pudingokhoz és egyéb nyalánkságokhoz. Gordon Ramsay receptje, én csak egy pici sót adtam még hozzá.

Hozzászólások

pufinlekvár

Hümmmm... Ezt a szószt egy jó kis fahélyas szilvásgombóchoz tudnám elképzelni, cukrozás hejett. :)

P.

Gyönyör?, tökéletes!

Zúza

Kedves Eszter, köszönöm!

Éva-Anyóca

Nagyon szép és guszta! Egy finom csodás szósz édességekhez! :-)) Elmentve. Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Zúza

Köszönöm Éva-Anyóca, nektek is szépeket! :)

Olaszné Anci

Köszönöm kedves Zúza,mentve ! Nagyon jó ötlet !Üdv: Anci

Dőrike

Elmentettem, és ki is próbálom ma. brownieval és vaniliafagyival azt hiszem:)

Zúza

Engedelmeddel képzeletben már eszem is. :)

Törölt felhasználó

Hmmmm!!!! Ez valami isteni finom! Az unalmas tejbegrízb?l mennyei desszertet varázsoltam vele! Biztos, hogy rendszeresíteni fogom, mert pillanatok alatt megvan és isteni az íze!

Zúza

További jó varázslást kívánok! :))

LastWild

Ez valami isteni! Csak a kávémba szoktam vizes karamellszószt csinálni, de most ezt próbáltam ki (egyb?l négyszeres! adagot!)... valami fenomenális! Hát most már csakazértis sütök hozzá valami sütit!

Zúza

Négyszeres adagból jut a sütihez is :)

Jolán

Én már többször is elkészítettem...de annyira tökéletes, hogy próbálom ritkítani a konyhámból, mert ha elkészítem csak azon jár az eszem, mikor kanalazhatok bele. Odáig még nem jutottam, hogy bármire rátegyem, csak a bögréig jut el....karamellfügg?k kábszere :-) Nagyon köszönöm, hogy feltetted!! üdv Jolán

Zúza

Szívesen Szuszi, bár ahogy írtad is, inkább ritkítani kell, mert ugye nem tesz jót a "sok" cukor. Kérdés, kinek mi számít soknak :) Minden jót, Zúza

remeny79

szia bocs a kérdésért,habtejszin az fözö vagy sima ami felverhet??? megszeretném késziteni,csak nem tom milyen tejszinne kell hozzá pontosan: üdv tünde!

Zúza

Szia Tünde! Sima felverhet?, NEM f?z?tejszín! Sok sikert :)

remeny79

köszike a gyors válaszodat,még 1 kérdés,bocsika habtejszin ezek szerint felkell verjem habbá,vagy nem??? kösz és bocs a hüje kérdésért!

Zúza

Nem kell felverni! (Akkor tejszínhabot írtam volna... ;)

eszteram

Köszönöm a receptet. Holnap egy sajttortához fogom mellékelni, bízom a sikerében! :)

Zúza

Én is bízom benne. Hmmm, sajttorta... :)

Törölt felhasználó

nekem ez nagyon bejött ! bár f?z?tejszínnel csináltam, mivel ez volt itthon, de így is nagyon finom lett. egyik ismer?sömt?l hallottam, hogy Amerikában ezt kicsit fanyar, savanykás almával eszik (mártogatósként használva a szószt). én így fogyasztottam. köszi a receptet.

Zúza

Szívesen! Köszi az ötletet, majd kipróbálom, az alma bárhogy jöhet. :)

brekikri

Süt?tökös krémsajttortához is nagy sikere volt :-)

Zúza

Nyami :)

Malacka

elkészítettem ma:) mondhatom,hogy mindenki imádta:) apukám teljesen el volt t?le ájulva:) mi amerikai palacsintához ettük most, de ahogy elnéztem gyakori édesség kísér? lesz:) köszönöm a receptet:)

Törölt felhasználó

szia:D azért regisztráltam, hogy tudjak ide írni:D már próbáltunk egy csomó karamellreceptet, de egyik sem volt az igazi, ami ízre jó volt, az nem s?rüsödött be, vagy ami megkeményedett az nem ízlett:D de ez tökélet volt:) én tejjel csináltam, mert els?körben sajnáltam bele a tejszínt, hogyha nem lenne jó. de így is mennyei:D szerintem legközelebb tejszínnel is kipróbálom. köszi a receptet:)

Zúza

Oh, örülök, üdv a regisztráltak közt! :)

Pajti

Szia Zúza :) Szerinted ha tortába egy vékony rétegnek szeretném ezt az öntetet, akkor amikor a h?t?ben megkeményedik a többi réteggel/krémmel együtt, akkor jól lehet majd szeletelni, vagy vagy rossz az ötlet, mert törni fog ez a réteg ? El?re is köszönöm a választ és ennek a finomságnak a receptjét is ! :)

Zúza

Szia Pajti! Nem fog törni, nyugodtan rétegezheted. Szerintem a szeleteléssel sem lesz gond. Jujjj, majd áruld el légyszi, hogy milyen finomságot alkottál! :) Sok sikert!

Pajti

Szia Zúza ! Köszönöm a biztatást, mindenképp megpróbálom. A terv: márc.10. névnapra Burgika Gyümölcsös-rizses túrótortája. Kb 1 cm-es piskóta alappal lenne, erre jönne a karamell vékony rétegben majd a rizses túró :) Már nagyon várom, hogy jöjjön az alkalom :)

Zúza

Megnéztem a receptet, szerintem minden rendben lesz. Ebben az esetben kekszmorzsás alap helyett valóban jobb a piskóta, könnyebben is lehet majd szeletelni. Hajrá! :)

Pajti

Szia ! Megcsináltam :) Fantasztikus lett. A karamell réteg nagyon bejött mindenkinek, a tetejére is ezzel a szósszal írtam rá a az Ildikó nevet. Bár kicsit megszenvedtem vele, mert a cukor teteje keményre sült, széttörögettem, utána barnult csak be, lesz?rtem, így lett tökéletes. Ezer köszönet a receptért :)

Zúza

Jaj, de jó, köszönöm a visszajelzést! Bár ezt nem igazán értem: "A cukor teteje keményre sült".

Pajti

Írtad, hogy a cukrot olvadásig melegítjuk, nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Lassú t?zön csináltam, az alja már barnult, a teteje pedig kemény kérges lett. Ekkor már összetörögettem és kavargattam, hogy a fels? része is barnuljon. Így már szépen összeolvadt az egész. Azóta másodszor is próbáltam és megint ugyanolyan lett. Így nem egyszer?, viszont a végeredmény megéri a fáradságot :)

Zúza

Most már értem, viszont ilyet még nem tapasztaltam. Mindegy, a lényeg, hogy a végeredmény ízlik nektek. :) Esetleg megpróbálhatod korábban is kevergetni. Nem kellene, de szerintem akkor nem lesz ilyen probléma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.