r
Nosalty Logó

Málnás-krémsajtos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Málnás-krémsajtos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 433 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 1737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnákat megmossuk, leszárítjuk.
  2. Robotgép segítségével habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a sóval.
  3. A krémsajtot tálkába tesszük, majd egy kevés tojásos keverékkel, valamint a citromlével fellazítjuk.
  4. Hozzáadjuk a többi masszához, és egy keverőlapát segítségével óvatosan homogénné dolgozzuk.
  5. Apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd lágy mozdulatokkal összekeverjük.
  6. A folyékony tésztát egy kivajazott, liszttel szórt tortaformába öntjük.
  7. Egyenletesen rászórjuk a málnaszemeket, melyeket előtte egy kevés liszttel összeforgatunk. Még így is belesüllyednek a tésztába, de ez nem gond.
  8. Megsütjük. Miután langyosra hűlt, meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 403
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18632
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Langyosan (vagy hűtve), málnaöntettel tálaljuk. Készíthetjük bármilyen bogyós gyümölccsel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, könnyed, krémes, üdítő és nem utolsó sorban nagyon finom süti. Kevés liszt kell bele, az állaga egy kicsit hasonlít a cheesecake-hez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.