13 izgalmas feltét, amit a héjában sült krumplid tetejére pakolhatsz

Bár unalmasnak tűnhet, a krumplit számtalan ízletes módon el lehet készíteni. Most hoztunk 13 feltétet, amivel a héjában sült krumpli a hétköznap estéid megmentője lehet.

Olcsó, mindig van, és rengetegféleképpen elkészíthető, mi az? Persze, hogy a krumpli, amit sokszor ok nélkül néznek le, pedig nem egy unalmas alapanyag, sokkal inkább egy üres vászon, amire aztán a képzeleted által vezérelve alkothatsz. Egyik hatalmas kedvencünk például a héjában sült változat. Ráadásul a héjában sült krumplihoz gyakorlatilag recept sem kell, a hűtődben megtalálható alapanyagokból ízlésed és kreativitásod szerint kreálhatsz feltéteket. Most ehhez hoztunk inspirációként 13 variációt.

Cheddar + tejföl + metélőhagyma + fekete bors

Nem véletlenül számít klasszikusnak ez a kombináció. Miután megszórtad sajttal, tedd vissza a krumplit a sütőbe, hogy az megolvadjon, majd mehet rá a tejföl.

Csirke + pesto + mozzarella

Bármilyen csirkehús működik itt, és használd hozzá a kedvenc bolti vagy házi pestód.

Marinara szósz + reszelt mozzarella + olívabogyók

Meríts inspirációt a pizzákból. Olívabogyó helyett használj pepperonit, kolbászt vagy bármilyen más feltétet, ami kéznél van. Csak gondolj úgy a krumplira, mint a pizza tésztájára, és engedd el a fantáziád.

13 izgalmas feltét, amivel a héjában sült krumpli lehet az estéd megmentője

Krémsajt + apróra vágott jalapeño + ropogós bacon + reszelt cheddar

Ha rajongsz a jalapeño poppers-ért, akkor imádni fogod ezt a feltét variációt. Amíg a krumpli még forró, öntsd rá a krémsajtot, és keverd össze a krumpli belsejével, hogy jó krémes legyen, majd szórd meg a felaprított jalapeñóval, ropogós baconnel és reszelt chedarral, és kész is a csípős vacsora.

Darált marhahús + kukorica + fekete bab + reszelt cheddar

Ez egy igazi texasi ihletésű kombináció. Ha nincs darált marhahús épp kéznél, helyettesítheted pulykával vagy csirkével is, de akár ki is hagyhatod a húst, ha vegetáriánus fogásra vágysz.

Joghurt + pesto + friss fűszerek

Krémes, savanykás és friss egyszerre ez a kombináció. A pesto helyett chimichurri szószt is készíthetsz.

Mennyei látvány, a kifolyó sajt a gazdagon töltött héjában sólt burgonyából

Parmezán + articsóka + spenót

Ha kedveled a spenótos-articsókás szószokat, akkor ezt a krumplis átirat is a kedvedre lesz. Articsókából a friss mellett igazából a konzerv és a fagyasztott is működik, ugyanígy a spenót is lehet fagyasztott.

Barna vaj + kecskesajt + dió

Ha szeretnéd, hogy kicsit előkelőbb legyen a krumplid, mehet rá a barna vaj, kecskesajt és felaprított dió. Ha épp nincs otthon dió, valamilyen már mogyorót is használhatsz.

Curry por + csicseriborsó + spenót

Elképesztően intenzív ez az ízkombináció, és az egész lakos megtelik majd illatokkal miközben készíted. Kicsit süssd meg a csicseriborsót curry porban, majd add hozzá a spenótot. Hagyd, hogy összesüljenek, majd halmozd a krumplira az egészet.

Csicseriborsó + fodros kel + gomba

Teljesen vegetáriánus, sőt vegán recept, mi tele van fehérjével, ráadásul nagyon trendi is. Sütőben süssd meg a csicseriborsót, amit keverj össze gombával és fonnyasztott fodros kellel.

Gyakorlatilag nincsen olyan fűszer, amit ne vethetnénk be

Sonka + Gruyère sajt

Halmozd a krumplira a feldarabolt sonkát és a Gruyère-t, majd tedd vissza még egy kicsit a sütőben, hogy megolvadjanak a finomságok. Tálald Dijoni mustárral, spenóttal vagy paradicsommal.

Almaszósz + tejföl + metélőhagyma

Szintén egy klasszikus, ami mindig működik. Ha nincs metélőhagymád, akkor apróra vágott hagyma vagy gyöngyhagyma is működik.

Főtt mángold + kókusz chips + gránátalma mag

Friss mángold, hozzá egy kis pirított kókusz chips és ropogós gránátalma magok. A mángold helyett akár spenótot vagy fodros kelt is használhatsz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További krumplis cikkeket itt olvass:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?