Így lesz tökély a nudlik, gnocchik, gombócok krumplis masszája
Technikailag ugyanazt a krumplis masszát használjuk, ha szilvás gombócot, túrós barátfülét vagy olasz paradicsomos gnocchit főzünk: nézzük, mitől lesz mindegyik tökéletes!
Lakos BenedekTechnikailag ugyanazt a krumplis masszát használjuk, ha szilvás gombócot, túrós barátfülét vagy olasz paradicsomos gnocchit főzünk: nézzük, mitől lesz mindegyik tökéletes!
Lakos BenedekHa új ízekre vágysz, akkor imádni fogod a mai menüt! Lesz itt klasszikus zöldbableves, különleges szlovén babos krumpliragu savanyú káposztával és csábító csúsztatott palacsinta.
NosaltyMár a burgonya ára sem a régi, de azért még mindig nem kell annyira mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy egy bőséges egytálételt készítsünk belőle. Válogassatok kedvetekre ellenállhatatlan krumplis receptjeink közül!
NosaltyA röszti egy csodásan egyszerű étel, amit szinte csak krumpliból készíthetünk, különböző verziókban és alakokban. Az olajban sült, ropogós finomság reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes, most pedig igen különleges formában érkezik. Durva lesz!
NosaltyA mostani héten a (sajnos) meglepően nagyot drágult burgonya lesz a fő alapanyagunk, viszont megpróbálunk viszonylag olcsó fogásokat kihozni belőle. Tartsatok, főzzetek, süssetek velünk!
NosaltyMegkívántad az egyik legfinomabb, leglaktatóbb és legkönnyebb magyaros fogást? Válassz egyet változatos receptjeink közül!
NosaltyBurgonyát szinte minden héten (ha nem minden nap) használunk a konyhánkban, de vajon jól használjuk-e? Persze, abszolút nem atomfizika, mégis van néhány buktató, ami sajnos tönkretehet egy-egy krumplis ételt.
Lakos BenedekPénztárcabarát recepteket hoztunk nektek a krumpli főszereplésével. Ezek a fogások könnyen elkészíthetőek és nagyon ízletesek, ráadásul nem kell rájuk súlyos összegeket költeni.
NosaltyAttól még, mert egy étel egyszerű alapanyagokból készül, nem kell szomorúnak lennie. Például a szerény krumpliból is főzhetünk olyan filléres csodákat, hogy csak na.
NosaltyAnnak ellenére, hogy egyszerű étel, a paprikás krumpli is tud újat mutatni. Itt következik 10 fantasztikus recept, mind egy kicsit különbözőek, egy dologban azonban egyeznek: imádjuk őket minden kétség nélkül.
NosaltySok magyar étel ötvözi a szaftos sült húst a puha (vagy ropogós) krumplival, ebből pedig isteni ízélmények születnek. A jól bevált kombinációkat pedig meg kell tartani, készítsünk hát a héten egy krumplis-húsos fogást.
NosaltyMegmaradt tojás, esetleg sonka, burgonya, hagyma, cukkini, alma, répa, máj, csirkeszárny. Viszonylag olcsó alapanyagokat válogattunk egész hétre, reméljük, inspirációra találtok!
NosaltyHívhatjuk burgonyának, hívhatjuk krumplinak, a lényeg ugyanaz: egy (viszonylag) olcsó, ősi, univerzális, mindenféle fogásban bevethető alapanyag, melyet télen-nyáron imádunk. Most 7 napig főzünk és sütünk majd vele, az unalom legapróbb jele nélkül.
NosaltyHa választhatnánk, milyen alapanyagok legyünk, a krumpli tuti dobogós helyezett lenne. Minden formában imádni való, lássuk, melyik recept illik hozzád illetve csillagjegyedhez!
NosaltyA szakértők szerint átlagosan legalább kétévente le kellene cserélnünk a párnáinkat a különböző allergének miatt. De mit csináljunk velük, ha letelt az idejük? Otthon Tippünk:
Szabó AnnaBizony imádjuk a hatalmas lombozattal megáldott szelídgesztenyefákat, de egy lila virágos fa mégis képes jobban kitűnni a sok zöld levelű társa közül. Ha te is szívesen gyönyörködnél lila szirmokban, akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi fákat.
NosaltyEgyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!
NosaltyHelyes táplálkozással rengeteget tehetünk a vesénk egészségéért. Nézzük, melyek azok az ételek, amiket viszont kerülnünk kell.
A görögdinnye az egyik legkedveltebb gyümölcs, de vannak, akik jobb, ha módjával és óvatosan fogyasztják.
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!