11 eszméletlen finom pesto

Nem is hinnéd, hogy mi mindenből lehet pestot készíteni - most megmutatjuk az oldal legkedveltebb összeállításait. Ezekből lesznek a legfinomabb tészták és szendvicsek!

A liguriai konyha egyik jellegzetes szósza a pesto, ami teljesen meghódította a nagyvilágot. Alapjáraton bazsalikomból, parmezánból, fenyőmagból, fokhagymából és egy kevés olívaolajból kevert sűrűbb, mártásszerű krém. Szerencsére ez az összetétel nem kőbevésett, így mindenki megtalálta a maga legszuperebb hozzávalóit a saját készítményéhez. Így van zöld, sárga, barna és piros pesto is. Olaszhonban leginkább tésztákhoz, halakhoz adják. Mi imádjuk salátákra, szendvicsekbe, sültek mellé. Itt nálunk a medvehagymás a legintenzívebb ízű, és habár most nincs szezonja, azért tettünk egy ilyen receptet is a listába.

Melyik a Te kedvenc pestod?

  1. Rukkola pesto
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    504
    Kalória
    8.1g
    Fehérje
    4.7g
    Szénhidrát
    52.2g
    Zsír
    Még több pesto
  2. Spenót pesto
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    266
    Kalória
    8.6g
    Fehérje
    2.3g
    Szénhidrát
    25.3g
    Zsír
    Még több pesto

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...